måndag 24 september 2012

Skattjakten fortsätter

Sommarhemmet dagen efter
 Om någon nu trodde att skattjakten tagit slut, så trodde den helt fel. Jag vaknade trots allt relativt tidigt så här dagen efter eventet. Efter lite fika maken och svärfadern, tänkte jag göra lite service på en del gömmor som verkat ta stryk av regnandet. Men klokare ringde och undrade om jag ville logga några eventscacher och det tackade jag inte nej till. Jag kom fram först till sommarhemmet och där stod redan ett antal bilar. Ett gäng från Jönköping hade åkt hit för att cacha. Några växjöbor hade återvänt för att logga de som de inte hann med igår. I skogen mötte vi två vetlandacachare som skulle varit med igår, men avstod p g a regnet. De kom idag i stället. Dessutom förstod vi av loggandet att både 1000sjöar och danskarna var ute på cachejakt.
Skogens salongsmatta av mattlummer
 Efter en stund kom klokare och pjf70. Vi hade med oss våra hundar, som fick en härlig dag i skogen. De sprang runt hej vilt. Ikväll är Takko väldigt stillsam. Han är väl trött. Vi gick 6,5 km, men hundarna sprang nog minst det dubbla.
Takko vill också klättra
 Vi började med 1000sjöars Maskerad-serie, en härlig serie med maskerade cacher av olika svårighetsgrad. Han hade lagt ned mycket arbete på att maskera burkarna. Det fanns en del vägar att följa, men ibland fick vi ge oss ut i obanad och blöt terräng. Vi fick också kliva över eller krypa under ett antal elstängsel för att komma till några fina gömmor. Klokare och jag hade ju besökt en del av gömmorna när vi kollade koordinaterna inför eventet, men de andra hade intet varit med då. Idag sken dessutom solen, så det blev verkligen en härlig cachingtur. Vi fick lite regnstänk på oss, men det gick fort över.
Det klonade trädet
 V tog en liten paus vid sommarhemmet innan vi gav oss på de sista av 1000sjöars gömmor. Sedan tog vi två av Virrepinnens också innan jag var tvungen att åka hem.
En klätterapa i aktion
 Pjf70 fick jobba idag. Vi skickade upp honom både på en hög sten och i ett träd. Men det klarade han bra. Klokare å andra sidan fick krypa ner under en bro. Så jag kom väldigt lindrigt undan idag.
Mossigt träd vid Storån
 Sista gömman för dagen, trodde vi, blev på andra sidan ån uppåt Slätten. Hundarna rejsade över ängen, men vi andra promenerade. Sedan åkte vi tillbaka till sommarhemmet där min bil stod kvar liksom någon av jönköpingsbornas. Jag åkte hemåt och var hemma halv sex.

En halvtimma senare satt jag i missionskyrkan på kvällsgudstjänst. Det var en pastor och en sånggrupp från Klevshult som medverkade. Efter gudstjänsten planerade Ambjörn och jag lite inför morgondagens uv-scoutmöte. Sen åkte jag hem och lagade mat. Jag var rejält hungrig så det smakade gott med lite kyckling och ris. Sen tänkte jag läsa lite loggar från eventet och skriva egna loggar över dagens fynd. Det rasslade in den ena efter den andra i mailboxen. Vid halvtiotiden kom ett nytt mail om en ny cache som hette Tak for Eventet-Cachen. Det var förstås våra danska geocachingvänner Krusander som lagt ut en cache till oss.
Oväntad kvälls-FTF
 När jag såg var den var, ville jag inte ge mig ut på egen hand att logga den i höstmörkret. Men klokare sms:ade ihop oss. Vi möttes uppe i Fänestad en stund senare och körde in i skogen fram till en lada. Där stannade vi och väntade på 1000sjöar som också gett sig ut. De andra båda arrangörerna hade lite längre sträcka att åka och kom inte till samlingen. Men vi fyra som kom traskade iväg mot gömman.
Samling i skogen
 Det var ett spännande ställe vi fann. Man kanske ska återvända hit i dagsljus någon gång. Det finns ju tre gömmor till i närheten som jag inte har loggat än. Med denna sista cache, som vi givetvis fick FTF på, blev det 14 loggade burkar idag. Nu har jag 14 kvar av eventscacherna att se fram emot.
Ladans hemligheter
Innan vi åkte hem gick vi in i ladan och kollade in alla gamla vagnar och jordbruksredskap som fanns där. Det var ett riktigt gammalt museum där mitt i skogen. Vi hittade en tidning från förra delen av 1900-talet som innehöll en del intressant läsning. Men nu var ni nöjda och ville återvända till hemmets lugna vrå. Som 1000sjöar sa innan han åkte: "Nu kan det komma 10 nya cacher, men jag åker inte på dem ändå."

Imorgon ska jag börja jobba igen. Det känns bra att kunna gå till jobbet igen efter förra veckans utslagning. Nu är jag tillbaka i god form. Jag klarade ju helgens alla aktiviteter. Då ska jag klara morgondagens jobb också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar