onsdag 12 september 2012

Skoj i skogen

Regnbågarna över Fänestad
 Efter dagens lektioner åkte jag hem och hämtade hunden. Katrin och jag hade bestämt att vi skulle kolla våra cacher inför eventet i eftermiddag. Förra veckan kollade vi ju de andras cacher. Då hann vi med 16 stycken. Idag var det våra egna, Katrins, Fredriks och mina, på tur. Det blev 17 stycken plus 4 som ska läggas ut tillfälligt på eventsdagen.
Takko i skogen...
 Vi möttes på eventsplatsen och packade in oss i Katrins bil alla fyra, två damer och två hundar. Först kollade vi alla gömmor i norra delen av byn. Hundarna fick springa fritt i skogen och då gick det undan. Vi andra kollade koordinaterna och att gömmorna gick att hitta. Vi diskuterade ledtrådar och svårighetsgrader.
...med lekkompisen Tess.
 Sedan åkte vi tillbaka till eventsplatsen vid sommarhemmet och bytte bil. Min bil är lite högre under och det kunde behövas på nästa runda. Byarundan var ju inga problem. Det är meningen att eventsdeltagarna ska gå den. Hälften av gömmorna är permanenta och hälften tillfälliga. De ligger för nära varandra för att kunna publiceras. Men koordinaterna var bra för det mesta. Det är bara en gömma som inte är klar, men vi tittade ut ett lämpligt gömställe och kollade koordinaterna dit. De tillfälliga gömmorna lägger vi ut på morgonen samma dag som eventet är.
Sol över Fänestads utmarker
 Det kom lite regnstänk omväxlande med sol. Regnbågen visade sig. Den lyste intensivt. I ett läge såg vi tre regnbågar. Vägarna blev sämre och sämre. Jag kröp fram på ettan bland leriga vattenpölar och gräsbevuxna mittsträngar. Ibland var hela vägen gräsbevuxen. Men vi tog oss både fram och tillbaka. Ibland stannade vi och gick en runda till några olika gömmor.
Cachekoll i skogen
 Allt börjar ta form nu inför eventet. Det är lite mer än en vecka kvar. Vi har haft kontakt med reviewerna och allt verkar ordna sig. Senast fredag ska alla nya cacher skickas in för granskning har vi själva bestämt.  Det känns riktigt spännande. Nu hoppas vi bara att fler ska anmäla sig och att vädret ska bli bra.
En läcker kvällsmat bärgad
Kvällsmaten ordnades ute i skogen. Vi hittade fina kantareller på skogsvägarna. Det blev en  full hundbajspåse, ny och inte begagnad. När jag kom hem rensade jag kantarellerna och stekte dem i smör. Det smakade gott. Eftersom det bara är jag som gillar svamp så fick jag allihop.

3 kommentarer:

 1. Känns fortfarande så där i "att våga".... Är jag dum eller ... men jag ska försöka komma. Undrar bara om jag kan hämta hem cacherna i telefonen eller om jag måste lägga in för hand i de dumma gpserna som jag sett till att köpa in till skolan... ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att du ska komma. Som det ser ut kommer det sådana som har mindre erfarenhet än du.

   Vi hoppas att vi ska kunna ladda ner alla filerna från en dator till alla GPS:er. Dessutom får ni allt på papper. En stund senare kommer cacherna att släppas på geocaching.com så att man kan ladda ner i telefonerna. Det ska kunna gå att lada telefonerna från datorn också, men det vet jag inte om vi kommer att klara.

   Radera
 2. Den regnbågen fångade du bra. Vackert!

  SvaraRadera