torsdag 1 augusti 2013

Augustiutmaningen

Augusti är här och både sommaren och sommarlovet går mot sitt slut. Åtminstone för oss lärare. Idag är det precis en vecka tills jag börjar jobba. men augusti månad kommer ändå att bli rätt spännande med andra aktiviteter inplanerade. Hela månaden är utlyst som "31 Days of Geocaching". Alla geocachare uppmanas att försöka logga en cache eller besök ett event varje dag under månaden. Jag berättade lite om det i ett tidigare inlägg. För att så många som möjligt ska kunna logga en om dan så behövdes nya gömmor. En del av oss har ju loggat de flesta i närområdet. Så vi utmanade de andra geocacharna att vara med i det vi kallade Augustiutmaningen. Många har anmält sig och nu är dagarna i kalendern fyllda. det finns någon varje dag som fixar en ny gömma.


Idag kom det två nya gömmor. Mitt på dagen kom Fredriks gömma. Det var en sjunde gömma vid Prostsjön. Han har sex stycken där tidigare. jag tänkte att det inte var någon idé att jaga FTF när det fanns andra jägare på närmare håll. Den ligger ju förhoppningsvis kvar till senare på dagen. Framåt kvällen kom Katrins nya gömma, men den finns vid Nissastigen i närheten av Hestra. Den får jag också ta en annan gång.


Lite senare på kvällen åkte jag in till stan för att försöka logga en gömma så att dagens souvenir kunde inkasseras. Varje dag man loggar något får man nämligen en ny souvenir på sin profilsida. Det kan ju vara kul att föröka ta så många som möjligt. Först åkte jag hem till Katrin. Tess hade glömt sin handduk och sin vattenflaska i min bil. Så jag återlämnade dem. Katrin bjöd på te innan vi tog en promenad upp till Skogsfållen. Det hade kommit en ny gömma där också. Fast den ingår inte i vår utmaning. men det gör ju inget. Ju fler gömmor, desto lättare att logga. Katrin var med och FTF:ade den tidigare idag, men jag fick leta upp den själv. Det var en finfin gömma av en ny utläggare i stan som vi inte känner. Han har kommit med fem nya gömmor tidigare, men jag har sparat dem för kommande behov. Denna gömman var den som låg närmast till idag och då fick det bli den.


Tess var med förstås på promenaden och hon spanade in haren som skuttade runt på gräsmattan vid Skogsfållen. Här var jag flera gånger i början på 70-talet. Kristna skogruppen brukade hålla till i stugan på Skogsfållen med en del av sina samlingar. För några år sedan var jag tillbaka med mina kollegor på en After Work-kväll. Det såg lite annorlunda ut än vad jag kommer ihåg. Det var en fin liten stuga. Skogen vi gick i idag var också trevlig att promenera i. Dessutom fanns en fin lekplats i närheten. Det fanns ett antal fågelholkar uppsatta i skogen med namn på tillverkarna. Det kanske är elever på Rörstorpsskolan som gjort dem.


Efter promenaden åkte jag hemåt för att logga mitt fynd. Den första souveniren var bärgad och den ser ut så här. Vi får se om jag lyckas hitta någon cache imorgon. Då ska vi åka till Malmö över dagen för att hämta en motorcykel som vi ska låna av min syster. Det kan nog bli någon logg längs vägen.


Annars har dagen varit lugn som resten av sommaren. Jag fick ett ryck och plockade av alla röda vinbär på en buske. Sen bakade jag en långpanna med vinbärskaka. Det satt rätt fint till fikat i eftermiddags.


Trädgården mår bra av regnet som har kommit. Det gör jag också. Vi har kunnat äta middag ute nästan varenda dag. Så blev det idag också.


Igår var jag också ute på en liten tur helt själv. Jag hade ärenden västerut och sen fortsatte jag till Smålandsstenar. Där har jag några gömmor kvar att logga. Igår letade jag upp mystgömman Sverige, Sverige, fosterland! Förra gången lurade GPS:en mig. Den hade inte sparat ner de nya koordinaterna utan hade nog orginalkoo kvar. Då var jag ute  i en tät granskog vilket inte stämde så väl med terrängnivån. Nu hittade jag slutburken ganska enkelt. Sen fortsatte jag till en multi som vi prövade på under semestereventet, Kub(b). Vi lyckades inte få ihop koordinaterna till slutgömman då. Vi var för många som försökte lösa pusslet. Nu gick det mycket lättare när jag fick plocka med klossarna själv. Enda problemet var att försöka undvika alla pensionärer som promenerade med hunden på vägen förbi. Lösningen uppenbarade sig ganska snabbt. Vi hade inte varit så långt ifrån förra gången, men tillräckligt långt borta för att inte hitta. Vid slutgömman fick jag köra hallonplockartricket för det kom några pensionärer och gick förbi. De varnade mig för diken, men det var lugnt sa jag. jag hade ju redan tagit mig över det. Slutburken var helt i stil med cachens namn, en riktigt läcker burk.


Igår såg vi en magnifik regnbåge efter regnet. Det var klara fina färger och vi kunde se båda ändarna på bågen. Det kanske fanns en skatt vid regnbågens ände, men vi försökte inte hitta den. Den skatten får förbli ologgad.

1 kommentar:

  1. Ojdå, får man souvenir varje dag... ? Upptäckte att det fanns sådana när jag kollade på min egen sida för ett tag sedan. När blir jag "riktig" cachare, jag som fattar så sakta? Lycka till i utmaningen. Jag har inte en chans, vet att jag tappar letlust när skolan börjar....och så tycker jag att det är ett sabla bensinslösande... :)

    SvaraRadera