måndag 5 augusti 2013

CMCK #1 - Åsnen runt


Helgens stora begivenhet var den traditionella mc-träffen med Carlssons MC-klubb. Det är fjärde året som vi träffas första helgen i augusti och kör motorcykel tillsammans. Vi träffades på förmiddagen hos min bror i Växjö. Vi var först på plats men sen dundrade de andra in på parkeringen allihop. Det blev lite snabbfika på altanen innan vi gav oss av.


Första sträckan gick söderut på slingrade småländska småvägar, men då var inte kameran framme. Vädret var verkligen gynnsamt. Det var skönt att åka. När vi stannade, blev det förstås varmt. Vi var sex motorcyklar och elva personer som var med första dagen.


Första stoppet blev vid Kurrebo visningsträdgård strax norr om Urshult. Här finns ett café där vi kunde köpa fika. Trädgården låg högt med en fantastisk utsikt över sjön Åsnen.


Vi satt ute i trädgården. Det blev macka med sill och ägg. Till det drack vi en väldigt god äppelmust. Trakterna runt Åsnen har många fruktodlingar.


Sen tog jag en liten promenad i trädgården för att njuta av alla blommor. Rosorna blommade mest i rosa.


Gladiolerna var fantastiska. Det fanns många vackra färger, men de mörka verkade ha blommat över snabbare.


Humlor och andra insekter älskade blommorna. De stora solrosorna var välbesökta restauranger.


De blå bollarna kommer jag inte ihåg vad de heter. Där fanns också många insekter.


På en naturlig klipphäll fanns små fågelbad och ett stort äpple. Äpplet passade väl bra här i äppeltrakterna.


Det fanns ett litet galleri i ett annat hus, men det missade jag att besöka.


I trädgården blev det sedan hästuppvisning. Några ryttare visade upp sina islandshästar. De red fram och tillbaka och visade bland annat hur de töltade.


Vi fortsatte vår färd. Det var andra hästkrafter som vi grenslade. Min bror var road captain och körde först med dottern på bönpallen.


Nu hade jag kameran framme i handen under resan och kunde dokumentera färden. Vi åkte förbi äppellundarna.


Lövskogen silade solljuset över vägen där vi drog fram.


Ibland fick vi stanna för att samla ihop gänget igen.


Man ser inte mycket över axeln när hjälmen är på, men kameran kan se bakåt.


Vi åkte runt Åsnen. Det är en stor sjö med flera vikar som skär in åt olika håll. Vi körde över Sirkön.


Vi körde helst de lite mindre vägarna. Alla gillar inte grusvägar så vi höll oss till de belagda.


Så närmade vi oss Huseby. Det stora vita huset skymtade där borta.


Vid Huseby stannade vi för glasspaus. Det behövdes lite svalkande i värmen. Detta skulle ju bli årets varmaste dag var det sagt.


De flesta av oss har varit här flera gånger tidigare så vi nöjde oss med glassen och pausen. Om några månader är det julmarknad här. Den besöker många varje år.


Sen var det dags att sitta upp på stålhästarna igen. Nu åkte vi vidare norrut mot kvällens mål.


Det gällde att se till så att alla hängde med. Min syster hörde ju till arrangörerna av helgens träff så hon körde sist och samlade ihop oss. Vi andra försökte se till så att bakomvarande var med i alla svängar och framför allt vid alla vägskäl.


Det blev ett tankstopp i Alvesta så att vi kunde komma hela vägen. En del av oss hade ju kört en bit redan innan rundan började.


Nu började vi kanske bli lite trötta och hängiga, men det var bara en liten bit kvar på färden.


Från Alvesta tog vi oss norrut till Möcklehult, som ligger mellan Ohs och Lammhult.


Vi rullade in på gårdsplanen och parkerade våra motorcyklar. Här har min och hans familj sitt sommarställe.


I trädgården under trädens skugga fanns dricka och vattenmelon att njuta av. Värdparet välkomnade oss.


Några trötta passagerare utnyttjade faciliteterna för att sträcka ut hela kroppen. Visst blir man lite stel, när man sitter hopkrupen där bak.


Alla var vi lite sugna på ett bad. Brodern körde fram "badbussen". Det var fyrhjulingen med en vagn där bak. Vi satte oss på bräderna där bak eller på fyrhjulingens säten. Elva personer lyckades komma med. Sen körde min bror ned till badplatsen i byn.


Det var en fin badplats. Här körde vi förbi i våras nån gång när vi var ute på burkjakt vid Sjöhemmet. Då ösregnade, men nu var det gassande sol. Det skönt med ett dopp, det första utomhusdoppet för i år för min del. Man blir verkligen avkyld av att simma lite i sjön.


Sen åkte vi tillbaka på samma sätt. Då var det dags att grilla kött och boerewors, en slags sydafrikansk korv. Korven var hemmagjord.


Potatissallad och olika grönsaker  och såser smakar gott till det grillade. Det fanns gott om mat att lasta upp på tallrikarna.


Vi kunde sitta både ute och inne efter tycke och smak. Sen blev det en stunds trevlig samvaro. Det blev mera kaffe och cupcakes som avslutning på festen.


Det är roligt att mamma är så pigg och kan vara med oss när vi träffas. Resten av skaran dök ju upp i Möcklehult i alla fall de som kunde. Vi åkte så småningom hemåt. Det skulle ju bli en fortsättning dagen efter och lite sömn och vila kunde behövas för att orka ännu en dag på motorcykeln.

Dagens cache åkte jag sedan och loggade medan maken fixade till vårt vattenfilter. Hunden var utackorderad över helgen så jag slapp gå ut med honom innan sängdags.

1 kommentar:

  1. Häftiga bilder tagna från MCn. Och fina bilder. JA, tänk vad det finns mycket fina platser inom rimligt resavstånd.

    SvaraRadera