fredag 9 augusti 2013

Punka, loggar och åter till plugget


Då var vi tillbaka i skolan igen. Redan efter en dag är vi inne i trallen. Kollegorna möttes i kapprummet. Schemat låg i facket. Nya läromedel kom i en kartong. Information i musiksalen. Fika i personalrummet. Överlämnandekonferenser i konferensrummet. Möblering och plock bland prylarna i lektionssalen. Det mesta är väl som vanligt.


Det kändes trots allt rätt skönt att det regnade i morse. Då blev den här dagen annorlunda än sommarlovet. Det blev inte så heller svårt att sitta inomhus hela dagen. Regnat har det sen gjort nästan konstant hela dagen. Jag åkte hem på lunchen och gick ut med hunden så inte hans första ensamma dag hemma skulle bli så lång. Sen åt jag lite pastasallad och grillad fläskytterfilé som jag hade kvar sen igår. Nu blir det till att ta med matlådor igen. Efter jobbet åkte jag en tur till stan. Jag måste ju logga dagens cache och det kändes inte så lockande att ge sig ut i skogen och traska i regnet. Dessutom kom det en ny i stan som var både enkel och lämpligt placerad.


 Jag har hittills lyckats ta minst en cache varje dag i augusti. I måndags kom det en ny ute i Rydaholm. Jag hade inte tänkt åka ända dit och jaga FTF. När den kom, pratade jag med Katrin och plötsligt hade vi ändrat oss. Jag plockade upp henne och så stack vi dit. Vi kom fem minuter försent till Järnis. En växjöbo hade redan loggat, men vi fick dagens logg i alla fall.
 Tisdagen var jag tvungen att åka in till bilverkstan och kolla upp varför en lampa lyste på instrumentbrädan. De fixade felet medan jag väntade. Det var en vakuumslang till avgassystemet som satt lös. Sen passade jag på att logga den närmaste cachen, Terminalen. Det var en gammal lastbilsterminal som nu är övergiven, men där fanns en återvinningsstation och flera bilar stod där. Några jobbare höll till vid lokalerna. En av dem stod i närheten av gömman och pinkade när jag kom. Jag fick vänta lite och hoppades innerligt att den inte var precis där. Det var den inte heller. Jag hittade och loggade den enkelt. Sen kunde jag åka hem med två uträttade ärenden. Igår tänkte Katrin och jag logga några burkar tillsammans. Vi anade att Virrepinnen skulle släppa en ny cache på eftermiddagen. Så jag åkte in till Katrin och mycket riktigt så kom det en vid femtiden ute i Fryele. Vi plockade upp Fredrik på vägen och stack. Det var rött ljus vid vägarbete som sinkade oss lite. När vi kom fram, var gömman redan loggad av en annan växjöbo. Så kan det vara.
 

Efter Fryele åkte vi tillbaka till stan och släppte av Fredrik vid Lidl. Sen fortsatte vi andra mot prostsjön. Vi tänkte leta reda på Fredriks tre nya gömmor där. Vi hann bara fram till där sjön börjar. Då kände jag att något var fel. Jag körde in till kanten och stannade.


Det var som jag trodde - punka på höger framdäck. Det var bara att plocka fram reservhjulet. Jag hittade ett verktyg att lossa hjulen med, men var fanns domkraften? Det fick bli ett akutsamtal till Fredrik.


Efter en stund kom han med domkraften och fixade hjulbytet hur lätt som helst. Jag var glad att jag slapp fixa det. Det har jag visserligen gjort flera gånger förut, men inte med ett knäckt revben. I söndags lyckades jag knäcka ett revben. Det glömde jag berätta då. När vi skulle åka hem från mc-träffen i Kolvarp, klädde jag på mig mc-stället och böjde mig ner för att knyta kängorna. Det gick bra med den högra, men när jag skulle knyta den vänstra, knäppte det till. Sen dess har varje rörelse känts. Det lär väl ta några veckor innan det lugnar ner sig.Dagens cache hittade jag vid Kärnan i Värnamo. Jag räknade med att det skulle vara en ganska enkel gömma att logga i regnet. Det var det också. Det stod en bil parkerad precis bredvid och några mugglare stod och pratade på hörnan. Jag fick vänta ut dem lite samtidigt som jag spanade in var gömman fanns. När det var tomt omkring, kunde jag snabbt plocka fram burken och logga. Sen åkte jag till Blomsterlandet och inhandlade lite nya växter.

Imorgon är det jobbet igen. Först ska vi till stan på en kort föreläsning.Sen åker vi tillbaka till Forsheda och fortsätter förberedelserna på skolan. Sen tar vi helg.


1 kommentar:

  1. Antar att det kommit ett antal nya cacher nr vi kommer till V-mo nästa gång. Bra att ha något att leta efter.
    Punka, det har jag inte haft på MÅNGA år. Hoppas att det fortsätter påd et sättet, för jag kan inte heller.... Tur attd et finns rådiga män ibland :)anna-lena

    SvaraRadera