söndag 3 augusti 2014

CMCK 2014: Gislaved - Hofsnäs herrgård


Släktens mc-helg är över för det här året. Det har varit en mestadels intensiv helg, men samtidigt väldigt rolig. Det var femte året som vi i Carlssons MC-klubb ordnar en träff då vi åker motorcykel tillsammans, grillar lite och umgås. Gänget samlades igår förmiddag vid Smålandia i Gislaved. Maken hade bakat bullar och bryggt kaffe. Så vi startade med en liten fika under tiden som alla samalade ihop sig.


Själv skulle jag den här dagen inte åka motorcykel. Jag hade överlåtit platsenn och kläderna till min son, som åkte med min man. Jag tog bilen, som vi hämtat på verkstaden i tid till resan. Då hade jag plats för fikat. Mina systrar och en av bröderna kom och några fler ur nästa generation. Fast en av systrarna blev försenad och anslöt i Svenljunga. En av hennes döttrars hoj ville inte starta. Så det blev ingen tur för henne. Några kompisar var också inbjudna. De har varit med förut. Det fanns inte plats för alla som ville åka med på motorcyklarna så det blev en bil också och då räknar jag inte in min. Sen anslöt ytterligare en motorcykel i Svenljunga. Det var min kusin och hans fru som kom från Lerum.


Medan vi väntade på alla, fick vi roa oss en stund. Jag hittade en trasig blyertspenna i fickan. Vi skojade om att det var den nya IKEA-produkten, penna i byggsats. Till slut gav de sig av på en runda med maken i spetsen. Det blev inte riktigt samma runda som vi hade rekat eftersom vi inte kunde avskuta på den plats vi hade tänkt. Det visade ju sig att stugan vi skulle övernatta i var dubbelbokad. Därför fick vi hastigt och lustigt lägga om rutten och då hann vi inte reka som vi ville.


Jag gav mig också av, men jag åkte direkt till målet för första etappen där vi skulle äta lunch. Målet var Hovsnäs vid Åsunden. Där har jag varit två gånger och geocachat så jag visste att det fanns fina vägar där och att det var ett vackert ställe.


 Det skulle dröja ett bra tag innan de andra var framme. Då hann jag med lite andra aktiviteter. Förra året var Katrin och jag här. Vi gick en ny runda med ca 12 cacher. En av gömmorna hittade vi inte för den var borta. Nu tänkte jag logga den så att rundan skulle bli komplett. Jag parkerade och gav mig av längs stigen mot gömman.


Det var redan varmt i luften men skönt i skuggan av träden. Gömman fanns vid en hög stubbe som det växte stora svampar på. Den här gången var det inga problem att logga. Den fanns där den skulle vara.


Sen gick jag tillbaka de 450 m det var till bilen. Det växte gott om ormbunkar och skogen var lummig och grön. Det är vackert längs stigen som går längs båda sidor av näset.


Jag fortsatte inte att vandra utan åkte tillbaka till herrgården där vi skulle äta lite senare. Där satte jag mig och studerade folklivet. Det var gott om folk och fler och fler bilar anlände. Många skulle äta lunch, andra skulle bada eller ha picknick på gräsmattan.


Efter en timme ungefär hörde jag mullret av  motorcyklarna. Åtta hojar anlände och en bil. Det fanns förstås fler motorcyklar på platsen. I det fina vädret var många ute och åkte.


Vi beställde något att äta i bistron och satte oss sedan ute vid borden. Det tog ett litet tag innan beställningarna kom. Vi åt grillad panini med kycklingcurry.


Det är alltid skönt med en rejäl matpaus när man åkt långt. Det känns i rumpan och man blir stl i benen efter att ha suttit still så länge.


Sen är det roligt att umgås och prata med varandra. Det var längesen vi träffade min kusin och hans fru. Vi uppdaterade oss om vad som hänt på de olika hållen. Allt var int så roligt att höra, men livet har både sina motgångar och medgångar.


Min syster och svåger hade nyligen kommit hem från några veckor i USA. Däär är ju allt extra stort. Det kanske var därför hon fick en jättestor tekopp.


Efter luncken gick en del av oss bort till den gamla mangårdsbyggnaden som nu hyste hantverkarna. Där kunde vi titta på olika alster som luffarslöjd, stickat, träföremål, smycken, tovade tomtar och mycket mer.


Jag gillade lapptäcket av fårskinns bitar i olika färger. Det blev inget handlat på det här stället, men vi såg många fina saker.


På andra sidan vägen fanns turistinformationen och en saluhall. Där kunde man köp saft, sylt, honung, knäckebröd och mycket annat matnyttigt och det mesta lokalproducerat. Där handlade jag lite.


Sen kallade maken ihop alla och det var dags att dra vidare på turen. Eftermiddagens runda skulle först gå upp till Torpa stenhus och sedan vända söderut igen.


Det visade sig senare att de åkte lite fel och hamnade på en del grusvägar vilket inte gillades av alla. De stannade vid en sjö och badade. Det var nog skönt i värmen.


När de andra åkt iväg, vände jag hemåt igen. Jag åkte raka vägen hem till den andre sonen som var jvar hemma med hunden. Jag hann vila en liten stund innan det var dags att åka och förbereda kvällens grillfest på sommarhemmet. Den berättar jag om en annan gång.

1 kommentar:

  1. Här är det mycket som är bekant, både vad det gäller bilder och personer. Så kul att vara många som står varann nära och som delar samma intresse. Tack för kommentaren till min eländesblogg... fast ibland tycker jag att man måste få skriva av sig även här.... och inte be om ursäkt för det, vilket "dumma" jag då gör. Regnar ute igen... behövs, men kunde väl vänta en vecka till. Önskar mig sol+moln+22 grader resten av lovet. Vi börjar ju på måndag vi... med sexa dagar utan elever. C-E ska vara på sjukhuset kl 19 den 11. På morgonen, den 12, blir det operation. Idag var det en sista tjocktarmsröntgen. Dessutom strålningstillfälle två. Strålningen har inte gett någon bieffekt ännu. Just nu är C-E på jobbet, ska väl försöka vara konsult hemifrån när han orkar efter operationen. Sex-Åtta veckor är sjukskrivningstiden. Ja, så det kan bli.... ! Nu önskar jag oss båda en bra höst och att vi får uppleva den där härliga känslan av riktig glädje igen. Kram!

    SvaraRadera