lördag 2 augusti 2014

Möte med skogens konung


Ikväll var maken och jag inne i stan för att hämta sonen vid tåget från Malmö. På hemvägen gjorde vi en avstickare ut till sommarhemmet i Fänestad. Vi hämtade lite tallrikar och glas i kyrkan och körde ut dem dit. Tudigare på dan hade vi varit och handlat inför morgondagens mc-träff och ställt in det mesta i sommarhemmets kök. På vägen dit skymtade vi en älg inne i skogen. På vägen tillbaka hade den traskat lite närmare. Det lufsade över hygget och smakade på löven bland slyet. Vi saktade in och studerade skogens konung en stund. Det kanske bara var en prins, men det är i alla fall ett ståtligt djur. Jag förstår att tyskarna blir begeistrade i dem.


Den blev också lite nyfiken på oss, tror jag. Den vred och vände på sina stora öron och vädrade mot oss. Vi satt inne i bilen, men maken rullade ner rutan så jag kunde ta några foton av älgen. Det var ett trevligt möte, men han och hans kompisar får gärna stanna i skogen och inte gå ut på vägarna. Imorgon vill vi verkligen inte ha dem ute på trafikerade leder. Då kommer vi att åka på många små och krokiga vägar. Det blir väl åtta motorcyklar som startar i Gislaved och sen tillkommer en i Svenljunga. Själv ska jag köra bil och jag åker lite andra vägar till lunchmålet.


Nu är allt förberett inför helgen. Jag har bakat lite och förhoppningsvis har jag kommit ihåg allt på min lista. På kvällen blir vi nog 25 personer som ska grilla och ha det mysigt. Jag hoppas på bra väder och att inget mera ska strula. Det är en ny månad nu och den ska bli strulfri, hoppas jag.

1 kommentar: