onsdag 6 augusti 2014

CMCK 2014 - Gränsbygdsturen


Söndagen började inte lika solig och fin som dagen innan. Det åskade och regnade som spön i backen så vi ringde runt och sköt fram starttiden en timme. Det var nog ett klokt beslut för lite senare sken solen igen. Vi samlades vid McDonalds i Ljungby. Vi kom från vårt håll i god tid. De andra motorcyklarna anlände pö om pö från sina håll.


Det tog ett tag att samla ihop alla men till sist var alla på plats och vi kunde ge oss av på en tur söderut. Vi valde att köra Riksettan ända ner till Traryd även om den nästan är spikrak. Vi motorcyklister gillar ju annars kurviga vägar. Sen vek vi av ner mot Knäred.


Vi körde på högra sidan av Lagan och kom ner till Tånnerydsdammen. Den var stor som en sjö, men det var väldigt vackert i den trakterna.


Nu var vi hungriga och jag hade hittat ett lantcafé på nätet som lät lovande. Det hette Gräddhyllan och verkade vara ett populärt ställe. Det fanns både restaurang som serverade lunchbuffé och ett café som även hade lite mat och mackor. Vi tog en panini med salami, brie, tomat och ruccola, som var jättegod.


Vi satt ute i trädgården där det fanns gott om sittmöbler. En hel del andra sällskap hade också hittat dit. Efter oss kom ett annat motorcykelgäng med lite äldre deltagare.


Det var ett fint ställe. Till och med toaletten var lyxig. Det fanns inga pappershanddular utan man fick ta en frottéhandduk i korgen och sen lägga den i tvättkorgen när den var använd.


Vi satt där en bra stund och pratade. Vi njöt av gemesnkapen och det fina vädret. Det blev en riktigt varm dag den här dagen också.


Det berättades en hel del skrönor och diskuterades gamla motorcykelmodeller. Det blir väl samtalsämnet när gamla knuttar träffas.


Det enda som inte var bra var alla getingar som höll till där vi ville vara. De har verkligen ökat i antal den senaste tiden, men så brukar det vara i augusti. En av oss fick ett getingstick, men jag hade lite gel med mig som verkade hjälpa.


Sen fortsatte vi färden på lite kurvigare vägar. Den här gången var det sju motorcyklar med. Alla hade inte möjlighet att vara med båda dagarna.


Ibland var vägarna skönt kurviga och ringlade fram norrut genom skogarna. Ibland var det raksträckor över myrar och kalhyggen. Vi kanske inte hittade de bästa vägarna men det blev en fin tur i alla fall.


Så småningom kom vi upp till RV25. Där var det motorcykel som avvek hemåt över Ljungby. Vi andra fortsatte rakt över vägen upp mot Byholma och sedan Odensjö.


I Odensjö visste vi att det fanns en badplats. Det visade sig att den låg vid hembygdsparken och där pågick en motorträff/hembygdsfest. Så här fanns en hel del att titta på som vi inte räknat med.


Där fanns mängder av gamla fordon. Det var både bilar, lastbilar, motorcyklar, mopeder och traktorer. Mycket folk hade hittat dit också.


Vi gick förstås runt och tittade på en del. Vi brydde oss inte om försäljningen eller underhållningen, men det fanns en del intressanta fordon i utställningen.


Ibland startadenågot gammalt fordon och då hördes helt andra ljud äön från moderna maskiner.


Brorsan och jag hittade en bekant modell. Det var en gammal Amason, röd med vitt tak, precis en sådan som vi hade på sjuttiotalet. Först hade jag den, sen tog brorsan över den.


När vi tagit oss igenom hembygdsparken, kunde svalka oss i Bolmens vatten. Det var skönt att ta ett dopp även om det var gott om sten på bottnen närmast land. Längre ut var det sand och sen blev det fort djupt.


Vi kunde sitta en stund på bryggan och värma upp oss igen i solskenet. Det fanns några båtar förtöjda och i en av dem satt en hund med flytväst. Det såg trevligt ut.


Det kokm en man med en gammaldags glasslåda från femtiotalet och sålde glass till hugade spekulanter. Det var några som nappade.


Det tog ett tag innan alla var klara för avfärd igen. Vi hann bli varma i mc-ställen. Någon passade på att ta en liten lur. Sen fortsatte vi färden längs Bolmens västra sida och kom så småningom upp till färjeläget i Sunnaryd.


Där fick vi vänta tio minuter på att få köra ombord på färjan över till Bolmsö. Vi kom alla med ombord bland bilarna.


Sen kunde vi njuta av de friska fläktarna ute på sjön medan Bolmia förde oss över till ön.


Några hade hittat glasskiosken i Sunnaryd och njöt av något svalkande medan vi åkte över.


När vi kom över, fortsatte vi en bit upp i backen, men det kom inga andra efter oss. Vi väntade lite. Sen kom en motorcykel, men inga fler. De ville fortsätta hemåt och gjorde så. Vi åkte tillbaka och fick veta att några åkt tillbaka med färjan för att hämta ett par kvarglömda handskar. Det skulle dröja ett tag innan de var hos oss igen. Någon ville hem till en viss tid så sällskapet upplöstes här. De andra väntade in de saknade medan vi tog med oss en kille som skulle vidare upp mot Jönköping och åkte norrut över Dannäs. Där skildes vi och åkte åt olika håll.


Då var årets släkt-/mc-träff över och vi hade haft en härlig helg tillsammans. Nu ser vi redan fram emot nästa års träff. En femårig tradition får vi ju inte bryta.

1 kommentar:

  1. Oj, en helhelg tillsammans! Trodde bara att det var ett lördagsäventyr. Så mycket ni hann med! Ha några bra dagar så här i slutet av lovet. AL

    SvaraRadera