tisdag 5 augusti 2014

CMCK 2014 - Grillfesten


Det har varit mycket på programmet de senaste dagarna så jag har inte hunnit eller orkat uppdatera den offentliga dagboken. Idag var det mycket svalare och ute regnar det så då får det bli lite inomhusjobb.

Jag fortsätter att berätta om den årliga mc-träffen med Carlssons MC-klubb. I förra inlägget hade jag vinkat av alla i kortegen vid Hofsnäs herrgård. Sen åkte jag direkt hem. Det mesta fanns redan på sommarhemmet men jag hämtade yngste sonen och de sista prylarna. Sen åkte vi till sommarhemmet för att förbereda grillfesten.


Några gäster anlände tidigt. En av dem var mamma som anlände tillsammans med min svägerska och brorson. En annan kusin till pojkarna skulle ju varit med igår, men hennes motorcykel startade inte. Hon kom till grillfesten i alla fall.


En av mina bröder, den ende av oss syskon som inte kör motorcykel just nu, hade jag anlitat att ta hand om grillningen. Han anlände i sin kampanjbil. OBS! Detta är ingen valpropaganda. Det får han sköta själv. Jag bara dokumenterade kvällen i bilder.


Grillmästaren gjorde i ordning grillarna så att glöden skulle vara perfekt när det blev dags att lägga på köttet. Han hade med sig fläskkarréskivor marinerade i Morbergs blandning plus lite eget, sa han. Sen fanns där dovhjortsfilé, som grillades hel och skars i skivor. Kycklingkorv och diverse grönsaker kompletterade grillmenyn.


Vi fick vänta ett bra tag på karavanen av motorcyklar. De hade åkt en rejäl runda och maken hade snurrat runt lite på vägarna i Kind. Det blev visst några grusvägar och de uppskattade inte alla. De hade badat på ett ställe innan de fortsatte. Därför var de en timme sena och skulle anlända vid sjutiden. Vi hann alltså sitta en stund och prata vi som redan var på plats. Jag dukade upp lite att mumsa på innan grillmenyn var klar att serveras. Det fanns fruktfat med meloner i olika sorter, vindruvor, ananas och kiwi. Sonen och jag hade fixat till några små snittar. Han rostade bröd och skar i trekanter. Jag lade på skivor av mozarella och tomat toppat med ett basilikablad. Lite olivolja och flingsalt så var snittarna klara.


Till slut hörde vi mullret på avstånd. Det var inte åskan utan ett helt gäng motorcyklar som dundrade fram på vägen mot sommarhemmet. Maken med äldste sonen därbak ledde processionen.


Gräsplanen fylldes av motorcyklar och knuttar i mc-ställ och hjälm. De var nog gott att få ta av sig ställen och hjälmarna. Det blev en lång tur den här dagen.


Nu var förstås alla sugna på lite mat så de högg in på förrätten. Grillmästaren fick det lite stressigt vid grillarna innan allt var färdiggrillat. Men vi hade ju en del att prata om medan vi väntade. Vi måste ju få höra allt om dagens runda.


Till slut kunde vi hugga in på huvudrätten. Grillmästen fick berätta vad som fanns att välja bland. Dovhjortsfilén var verkligen god. Jag hade fixat tillbehören i form av pastasallad och en grönsallad med en skål citrondressing. Maten räckte till alla hungriga och vi fick en del över.


En del satte sig ute på verandan. Det kom lite regndroppar, men vi satt ju under tak. Det var bara grillarna som stod ute, men de skyddades av lövtaket på de stora träden. Andra satte sig inomhus. Vi hade gott om plats.


Alla pojkarnas kusiner på min sida var med. Det är inte så ofta alla kan träffas så det var roligt. Tyvärr glömde vi att ta en kusinbild. Annars är de lite utspridda över landet. En del jobbar, andra pluggar. En kusin pluggar i Polen. Hon ska bli veterinär så småningom. Alla mina syskon var också på plats, men det fattades en respektive. Det blev 22 personer när alla var på plats.


Vi avslutade med lite kaffe och något sött. Sonen dukar upp glassen. Jag hade bakat banoffeepaj, som den andre sonen fick lägga ihop, och en mangocheesecake. Den inspirerades jag till av den jag åt på Coffeehouse George i Jönköping. Jag gjorde en brownietårtbotten först. Sen mixade jag ett paket mango med lite socker och blandade med kvarg. Jag smälte några gelatinblad i lite grädde. För att den blandningen skulle svalna fortare hällde jag i ett halvt paket mango och hallon som jag hittade i frysen. Då blev det lite större bitar i den. Sen rörde jag i gelatingrädden i mangokvargen och hällde den på bottnen. Vid serveringen toppade vi med lite hallon. Det skulle varit färska, men jag hann inte plocka och de i affären var så dyra. Det fick bli frysta. Det blev en god cheesecake, som jag nog kommer att göra fler gånger. Det kanske ska vara lite mera mango och lite fler gelatinblad.


Det blev en ganska sen kväll för oss arrangörer. När alla andra åkt hem för att vila inför morgondagens tur, hade vi disken kvar. Vi hade tänkt att ta allt till kyrkan och diska i den stora maskinen., men det visade sig att varmvattnet var avstängt och då funkade inte det. Vi fick köra hem allt och diska i vår diskmaskin. Det gick åt 4-5 maskinsikar innan allt var rent. Nu ska jag bara köra tillbaka alla saker också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar