tisdag 6 december 2011

Vitt och brett

 Då var vintern här på riktigt. Gårdagens lilla snömängd var bara en föraning om vad som kommer. I natt hade det kommit mer snö och jag måste sopa av bilen för att kunna ta mig till jobbet. Eleverna var förstås glada och hade snöbollskrig på rasterna. Det var riktigt vackert ute när solen sken på de snöiga husen. Eftersom jag slutar ganska tidigt på tisdagar tänkte jag åka direkt hem och ta med hunden ut på en runda medan det fortfarande var ljust ute. Lagom till dess hade solen försvunnit och allt blivit alldeles grått. När vi gav oss av uppåt skogen började det snöa igen med stora feta flingor. Snart liknade jag en snögubbe. Hunden är ju redan vit och han skuttade glatt omkring i allt det vita.
 Snön fick inte stoppa oss. Vi fortsatte upp till krysset som vi brukar säga. Där svängde vi vänster i stället för att gå rakt fram som vi brukar. Då kommer vi upp i vår skog. Jag hade planerat att lägga eller snarare hänga ut en geocache där lagom till Nobeldagen. Det är ju på lördag så det var hög tid att få ut den. Det blev väl inte riktigt så bra som jag tänkt mig men tillräckligt bra. Imorgon ska jag skriva beskrivningen och skicka den till reviewern så att den kanske kan bli godkänt och publicerad på lördag. Ikväll blev min letterbox-cache publicerad. Jag var ju ute igår med eleverna och hittade den. Imorgon kanske vi kan logga den på nätet också. Det tog ett tag att få den godkänd för det strulade en del med koordinaterna. Det mesta var väl mitt fel som skrev fel ibland. Nu är den ute i alla fall så att alla kan logga den inte bara vi i skolan. Imorgon ska jag ta med ett nytt gäng ut och leta efter den. Vilken tur att det kommit lite mera snö så att inte de gamla spåren finns kvar. Om det nu finns några så hör de säkert till andra geocachare.
När vi kom hem från skogen var vi alldeles blöta. Då var det skönt att komma in och tina upp insvept i en filt på soffan. Jag vilade en liten stund innan det var dags att åka till styrelsemötet i missionskyrkan. Vi hade en hel del att prata om, utvärdera, rapportera, planera och besluta om. Vi saknar inte idéer, men ibland kanske vi brister i planering och sätter igång lite mer än vi mäktar med. Valberedningen har börjat sitt arbete inför årsmötet i januari. Då är det dags att tänka igenom vad det är man ska satsa på, var man ska lägga krutet och vad man får hoppa över. Som jag sagt förut så rymmer inte livet allt man vill. Man gör ett bättre arbete om man inte sprider ut sig för mycket och försöker vara med överallt. Det är bättre att fokusera på några få saker och göra dem bra. Det finns andra som kan ta hand om det andra och som gör det bättre än jag.

2 kommentarer:

  1. Kommer nog och försöker hitta en del av dina cacher ... om det är möjligt för snö... runt trettondehelgen. Annars känner jag mest att det är läge för ide nu när snön har kommit. Njöt av att det regnade nu på morgonen .... Men vi tycker olika om vinter....

    SvaraRadera
  2. Några cacher går alldeles utmärkt att hitta även i snö. Välkommen att försöka! Vi kanske kan ses.

    SvaraRadera