måndag 30 maj 2011

Barnens oas

Chokladhjulet lockade till spel
 Ikväll var det en annorlunda avslutning på UV-scoutterminen. Vi har ju scoutlägret kvar men på hemmaplan är scoutmöten över för den här terminen. I år blev det en ekumenisk satsning tillsammans med Svenska Kyrkan, skolan och Tjernobylbarnens Oas.
Den enarmade banditen
 Vi träffades vid församlingshemmet. Alla bidrog med något och gamla och unga kunde vara med. Man kunde spela på chokladhjulet och den enarmade banditen som visade upp skedar, gafflar och knivar. Eller så kunde man pröva lyckan i chokladbollskatapulten. Ansiktsmålning fanns för hugade. De som ville kunde rida på två hästar. En av dem heter Allan och tillhör en av mina sexor. Det bjöds på försäljning av olika alster som eleverna gjort i syslöjden och på hemkunskapen. Det fanns också ett lotteri. Om man var hungrig, kunde man köpa fika eller korv, popcorn eller sockervadd. Ett bra utbud alltså.
Chokladbollskatapulten
Initiativet till kvällens aktiviteter togs av några lärare och elever som ville jobba med att samla in pengar till Tjernobylbarnens oas. Sedan frågade de oss andra om vi ville vara med. En busslast med barn från Tjernobyl var också med så det pratades både ryska, engelska och svenska. De är just nu i Åsenhöga.
Allan fick bära många
 Många av mina elever var förstås där och prövade de olika attraktionerna. Det blir alltid roligare när man är lite fler. Jag hoppas att de fick in mycket pengar till Tjernobylbarnens Oas. Det var ett fint initiativ av kollegorna och deras elever.
Uppfräschat Sommarhem
Igår var det gudstjänst på sommarhemmet i Fänestad. Vår värdgrupp tjänstgjorde. Sommarhemmet har sett likadant ut i alla år som jag bott i Forsheda. Jag kom hit för 27 år sedan. Färgerna var mer åt det brunmurriga och gardinerna definitivt gamla. Under vintern och våren har elitpatrullen i UV-scout fräschat upp inredningen. De hade valt en helt annat och modernare färgsättning. Resultatet blev verkligen bra. Det blev ett helt nytt sommarhem. Ungdomar kan bara de får chansen. Vi kunde ha hindrat dem när de kom med sin förfrågan om de fick göra det. Det var bra att vi inte gjorde det. Nu kan vi åka till ett nytt sommarhem och fira gudstjänst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar