måndag 2 maj 2011

Frusen vår

Frusna regndroppar på daggkåpan
 Då var det kalla vädret tillbaka. I morse var det riktigt bistert. Mina krukor hade fått ett skyddande tak av gamla filtar, men det hjälpte inte riktigt alla. En av fuchsiorna blev lite svart om de späda bladen. Ikväll fick krukorna flytta in i hallen.
Frostiga maskrosor
 Jag hoppas det blir lite varmare till helgen för då ska vi ha UV-scouthajk. Vi ska sova nere i vindskyddet vid Rannäsasjön. Jag har ju nära dit och jag kanske väljer att sova hemma. Den här terminen har jag inte varit så flitig. Jag kanske börjar bli för gammal, men det skulle behövas lite fler kvinnliga ledare.
Solen värmer frusna nässlor
 Arbetsveckan har också kommit igång. Sexorna ger sig ut på "resa" igen på engelskan. Vi jobbar med en storyline där de ska åka till de brittiska öarna någonstans och bo hos en familj. Idag fick de skriva om hur de tog sig till destinationen.

I eftermiddags pratade vi matte i vår studiecirkel. Vi har kommit till kapitlet om språk och konkretisering. Det är ett aktuellt ämne nu när vi ska fokusera på språket i alla ämnena. Vi konstaterade att i matten är det viktigt att förstå ord och begrepp exakt och att många barn inte har de begrepp vi förväntar oss.

Imorgon är det som vanligt, men sedan kommer två dagar då jag ska vara borta på annat. På onsdag ska jag planera höstens NTA-utbildningar i Mönster och algebra tillsammans med samordnarna. På torsdag ska jag gå en temautbildning i Banbrytande teknik. Vi ska ha mer teknik i år 6 har det bestämts. Då kan det temat passa bra. På fredag är jag tillbaka på skolan igen och kör efter mitt vanliga schema. men jag missar både friidrottsdagen på torsdag och djurutställningen på onsdag eftermiddag.
Isigt mönster på motorhuven
Varje vår tänker jag att nu ska jag se till att inte kalendern fylls av en massa aktiviteter i maj. Ändå blir det så varenda år. Allt ska hända i maj. Det är mycket på gång både i skolan och i kyrkan. Hemma vill man bara vara ute och greja i trädgården. Frågan är om det går att undvika kollisioner i almanackan. Det är nu man vill stanna upp och njuta av våren. I stället tutar man och kör på för fullt. Det inte konstigt att livet spretar ibland. Men nu är det dags att sakta in och parkera en stund under lakanen så man orkar med den nya dagen imorgon.

2 kommentarer:

 1. Visst är det nderligt att allt ska ske i maj. Finns ingen månad som går så snabbt. Och så är det oftast den naturvackraste månaden på året.
  Var går du temautbildningen i Teknik. Skulle vara av värde för vår skola också att få tillgång till en sådan. Ha en fortsatt bra vecka.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag börjar känna av det man kan kalla stress =) dagarna är snart uppbokade allihop på något sätt. Mycket roligt men även saker man kan vara utan..
  Tråkigt att blåbärsblom och fruktblommor fryser. Nu vill jag ha varma promenader på morgonen igen .
  Fin bild på isen på motorhuven!
  Ha de gott!

  SvaraRadera