tisdag 31 maj 2011

Festligt på sommarhemmet

Klätterträd
 Nu duggar avslutningsfesterna tätt. Ikväll var det sexornas klassföräldrar som ordnat en fest för elever, lärare och familjer. Vi höll till på sommarhemmet där vi kunde sitta ute. Dagen har ju varit varm, nästan kvalmig, och kvällen var ljum, men det blev lite kallare efter ett tag. Myggen har kommit dessutom.

Sexorna har vuxit till sig sedan vi först träffade dem i trean. Men så stora är de inte utan att de kan undersöka ett bra klätterträd eller köra lite dunkgömme med småsyskonen.
Finns på Gotland?
 Först stod det tävlingar på programmet. Smartare än en sjätteklassare. Vi tävlade klassen mot föräldrarna. Diverse ämnen kom upp. I svenska gällde det att bilda ord med tre bokstäver.
Jag det var det!
 Sedan blev det fika. Korv med bröd och glass med kaffe. Kollegan och jag fick varsin korg med ett innehåll som passar till lata sommarlovsdagar. Det var bara böckerna som fattades och de har vi själva. Vi fick tacka alla för fyra härliga år tillsammans med de härliga barnen som nu blivit ungdomar.
Present för lata sommarlovsdagar
Än slutar vi inte. Det är ju några dagar kvar på terminen. Men det är mycket som ska hända av utflykter, skolresor, brännbollsdag och bad. Friluftsbadet öppnade i helgen. Vanliga lektioner är sällsynta framöver. Nu gäller det att avsluta och knyta ihop alla lösa ändar.

Den här arbetsveckan är snart slut. Det är bara imorgon också. Sedan har vi långledigt i fem dagar. Det ser vi fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar