onsdag 19 december 2012

Årets julfilm

Då var den äntligen här, årets julfilm från Nya Zeeland, med barn som skådespelare och en underbar humor och värme i julbudskapet. Titta och njut!

  

Själv har jag äntligen orkat baka lite. Det finns ju vissa sorter man vi ha på kakfatet vid julfikat. Hos oss är det saffransbröd, nötkakor, drömtårta och så pepparkakor förstås. Men de sista duger bortagjorda. Dessutom blev det några biscotti med pepparkakssmak och några med saffran. De är goda till kvällsteet.

Lite julgodis vill vi ju ha. Idag hoppas jag att inspirationen att koka knäck ska infinna sig. Kanske kan det bli några lakritstryfflar också. Igår gjorde amerikansk lyxfudge. Någon ny sort måste man ju prova då och då även om julen är traditionernas högtid.

Bli nu inte stressade av det jag berättar att jag gjort. Det är så mycket som stressar inför julen. Jag tänker att jag tar en sak i taget och det jag hinner det hinner jag. Jag måste inte göra som jag alltid gjort. Jag måste inte ha med allt som vi brukar ha med. Jag kan köpa en del i stället för att göra själv. Det roligaste med julen är ändå inte all mat och alla saker utan att vi samlas hela familjen och släkten för att fira Jesu födelsedag. Då passar det att ta en paus och titta på filmen från andra sidan jordklotet. Ha en skön julvecka allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar