söndag 30 december 2012

Hobbit, ett bioäventyr


För en kort tid hade vi lite minusgrader. Isen lade sig i dikena och på kanalen och bildade vackra mönster. Det var lite kallt om benen utan termobyxor. Vägarna var isiga, men jag föredrar lite minusgrader framför några grader plus och iskanor på alla vägar. Idag var det riktigt halt där bilarna hade kört. Hunden halkade till ett par gånger han också.


Efter den korta köldperioden kom takdroppet tillbaka. Nu är det blött och geggigt i stället. Dimman ligger stundtals tät över markerna och sikten blir obefintlig. Så var det när vi åkte iväg ikväll, men när vi körde hem började det lätta.


De senaste dagarna har jag mest latat mig. Man får väl vara lat ibland, när man är ledig. Jag har stickat lite. Det blir ett par sockar till maken med tiden. Så har jag sytt en kasse till av gamla kaffepåsar. Det blev en annan modell den här gången, en handlarkasse. Det kan man behöva ha med sig så man slipper köpa papperskassar varenda gång. Återbruk är bra.


På dagens program var bara en enda sak inbokad. Maken hade ordnat biljetter till Hobbit på Klämman i Smålandsstenar. Han jobbar ju på platsen och företaget bjöd på biobiljetter till de anställda. Respektive och barn fick komma med för 50 kr/pers. Det är klart vi uttnyttjade det erbjudandet. Vi hade ju ändå tänkt gå och se den filmen. Yngste sonen hoppade av. Han hoppade på att annat gäng kompisar som också skulle se samma film fast lite senare i Värnamo. Det är klart de vill träffas hela gänget nu när alla är hemma på jullov. Annars är de utspridda lite här och där.


Vi skjutsade sonen till en av kompisarna som han skulle åka med. Sen fortsatte vi till Smålandsstenar och kom fram i mycket god tid. I rondellen vid Torghuset vilade några roliga tomtar, som jag passade på att fotografera. Gislaveds kommun brukar ha roliga rondellinstallationer i juletid. I reftelerondellen fanns en tomte med släde och ett hus. Det såg jag inte förrän på hemvägen. Jag kanske slumrade lite på ditvägen.


Filmen var i alla fall bra, om man gillar fantasy. Vi såg den i 3D. Glasögonen var lite jobbiga för de skavde på näsan, men effekterna var ibland häftiga. Jag har ju läst boken, men jag måste erkänna att jag glömt en hel del. Sagan om ringen-trilogin var bättre tycker jag. Denna utspelar sig före trilogin, så det finns en del förklaringar till händelser i den serien. Det ska visst bli en trilogi av denna boken också. Filmen slutade halvvägs in i boken, men det kanske kan bli två filmer av resten. Slutet gav verkligen en brygga till fortsättningen, en cliffhanger.


När vi kom hem, var vi hungriga. Det blev en enkel skinkmacka och te, innan SMS:ade att han ville bli hämtad i Forsheda. Nu varvar vi ner så vi kommer upp imorgon. Då kanske det äntligen kan bli lite geocaching. Det är flera veckor sedan jag loggade en burk. Jag har visserligen lagt ut gömmor, men nu är det väl dags att logga lite också.

1 kommentar:

  1. Vi har lite olika syn på bra väder ... :) Jo, klart och några få minusgrader, som i fredags, det illar jag... men jag måste säga att jag tyckte att det var synd att det inte fanns en "gilla"knapp på yr.no, som idag visade röda +siffror, så långt prognosen kunde nå. Men visst, jag vet, det blir vinter igen... men jag är glad åt varje plusdag man kan få.
    Är ingen fantasy-älskare, så jag avstår Hobbit... även om det vore lockande att gå på bio. Har "Hypnotisören" ligganbde på DVD, från "Love film". Kan nog passa i eftermiddag... lite tråkigt att se "biotv" ... men ganska så bekvämt. Hörs!

    SvaraRadera