onsdag 26 december 2012

En annan dag i julen


Den här annandagen var det åter dags att styra mot föräldrahemmet. När vi inte kan träffas alla på julafton, brukar det bli en samling även på annandagen. Eftersom mamma inte gärna ger sig ut på vägarna så träffades vi hos henne den här gången också.


Den här gången var fyra av fem syskon med familjer där. En syster saknades men vi vill inte bli smittade av deras influensabaciller. Vi får träffas en annan gång.


Det blev inte julmat. Vi hade med oss lite olika pajer och sallader. Jag gjorde min lök- och ädelostpaj. Min och min, receptet hörde jag på Go´kväll och noterade i skallen. Sen har jag improviserat några gånger. Idag var den riktigt god.


Den yngre generationen ägnade sig åt lite spel. Ryktet går verkade vara ett trevligt spel. Alla kusiner och några övriga var fullt koncentrerade när de ritade och gissade. De blev riktigt skickliga på att förmedla sina ord.


Framåt kvällen åkte vi hemåt igen. Vi missade Julens sånger i Missionskyrkan. Vi kom inte hem i tid. Vi fick lyssna på Spotify i stället och titta på TV. Jag satt i soffan och stickade medan jag tittade på Fjällbackamorden. Jag har ju läst böckerna, men det här var nyskrivna avsnitt.


Hela dagen har det regnat. Så nu smälter snön bort. Det blir halt på väggarna. Då behöver jag fälla ut broddarna på min kängor när jag ska ut med hunden. Han studsar ju runt och verkar inte bry sig om att det är halt. Ibland känns det som om jag hasar mig fram på isgatan. Då är det bättre med lite minusgrder och riktig snö. Det är väl inte försent än.


Mina vantar har blivit klara och nu har jag börjat sticka på ett par sockar. Det går ganska fort att sticka ett par medan man tittar på TV eller pratar med familjen.

Imorgon är det vardag igen, men alla är fortfarande lediga. Vi får hitta på lite roligt tillsammans medan alla är hemma. Lite planer har vi.

1 kommentar:

  1. Ser härligt ut att träffas i den stora familjen. JAg vet inte riktigt hur det är... har ju aldrig haft någon sådan. Men ett besök hos min enda familj ( förutom döttrarna) blev det för mig också på annandagen. Var i Rångedala och lyssnade på härlig julkonsert, och så hann jag träffa min bror en stund... Ha ett fortsatt bra lov!

    SvaraRadera