tisdag 4 december 2012

Hundväder och kattmys

Snö, snö, snö
 De fortsatte att snöa i natt. Så i morse vaknade vi upp till ett snötyngt landskap. Vi fick pulsa genom drivorna på morgonpromenaden. Den blev inte så lång för det var jobbigt att gå både för hunden och mig. Jag tog mig upp på vägen med bilen. Vår lilla väg var förstås inte plogad än, men Torskingevägen hade de kört.
Vinterståndare
 Tisdagar slutar jag lite tidigare. Solen sken när jag gick från skolan mot parkeringen. Innan jag åkte hemåt besökte jag den lokal handlaren för lite proviantering. När jag sen körde söderut, hade solen försvunnit bakom molnen. Jag hade hoppats på en solig promenad med hunden. Promenad blev det i alla fall. Hunden var överlycklig och hoppade och skuttade glatt i snön.
Ingen fotomodell precis
 Jag hade kameran med för att försöka ta lite bilder på hunden, men det är inte det lättaste. När vi går i byn har jag honom kopplad. Om jag stannar för att ta kort, vänder han sig framåt och stretar i kopplet. Han vill inte stanna. Så för det mesta får jag bara bilder på honom bakifrån.
OK, ta bilden snabbt!
 Idag var jag till slut tvungen att binda honom i en stolpe. Först då kunde jag få bilder framifrån. Han stod där otåligt och väntade på att jag skulle bli klar. Med den vita pälsen smälter han in bra i omgivningen. Det är väl dags att leta reda på reflexvästen så att han syns.
Varför stannar du, matte?

Jag vill gå igen!

Vad var det  buskarna?

Full fart igen
 När vi fortsatte runt byn, blev det fart på de små benen igen. Han nosade överallt och nästan rullade runt i snön. Snön fastnade i pälsen, men han bara skakade lite på sig. Det var i alla fall skönt att gå en runda även om man fick pulsa på genom drivorna.
Snö i pälsen

Kvällssol
 Solen tittade fram ovanför trädtopparna, när vi gick våran väg hemåt. Vinterlandskapet är vackert. Det var inte så kallt. Bara minus fem. Men det blev lite kallare framåt kvällen. Vi eldade i morse, men inomhustemperaturen var inte så hög när jag kom hem. Så kvällen har fått ägnas åt vedeldning. Vi väntar fortfarande på att installatören av värmepumpen ska komma, så vi slipper elda så ofta.
Gyllene himmel

Snöiga ekar
Det verkar vara snö i hela Sverige. Jag kontaktade både Malmö och Karlskrona ikväll för att få en rapport om läget. I Malmö var det snö på marken, men Karlkrona slaskade det. pojkarna hade det i alla fall bra. Nu ser vi fram emot jullovet då de kommer hem igen.
Gulliver
  Katterna vet i alla fall hur man klarar vinterkylan. De söker sig inomhus och kurar ihop sig i köket. De lägger sig gärna på golvet. Det är varmt och skönt med golvvärmen. Men det går åt en hel del kattmat för de äter bra och lägger på sig lite skyddande fettlager. Jag värmer mig med te och en varm pläd.
Sammy

1 kommentar:

  1. Fina bilder. Får ge mig ut med "finkameran" när det är ljust nog att få till något fint. Igår var det mörkt när jag kom hem, idag var det mörkt när jag kom hem, i morrn är jag inte hemma förrän det blivit mörkt.... kanske på torsdag.... Känner just nu att jag står ut med snö och kyla bättre än mörker... Tur att du visar fina njutbara ljusa bilder,

    SvaraRadera