söndag 27 juni 2010

Ännu en underbar dag

Stjärnflocka vid dammen
 Ännu en underbar sommardag är till ända. Man behöver inte säga så mycket. Bilderna talar för sig själva. Det finns så mycket vackert att titta på både i trädgården och i naturen.

Takko och tusenskönorna
Vi började förstås dagen med vår hundpromenad. Det blev en till lite senare på dagen. Det doftade sommar i skogen. Kärringtänderna lyste vid vägkanten liksom blåklockorna. På den barriga skogsstigen hade de första sommarkantarellerna pressat upp sina gula små hattar. Tänk, snart kan vi börja plocka dem.

Sommarkantarellerna sticker upp
Framåt eftermiddagen åkte jag till en kompis och tillika chef som hade öppet hus. Både hon och hennes man hade fyllt 60 år för ett tag sedan. Vi blev bjudna på underbart god mat i deras trädgård. De bor i en idyll och vädret var kalasfint. Schettisarna gick och betade vid dammen. Min present var en betongljusstake som jag gjutit för några dagar sedan. jag skriver mer om den på min pysselblogg. 


Hemma igen var jag tvungen att vattna i grönsakslandet trots att knotten höll på att äta upp mig. Sol och vind torkar ur. Det jag sådde för bara några dagar sedan hade grott och måste hållas fuktigt.


Toppklockor och jättedaggkåpa blir underbara buketter

3 kommentarer:

 1. Maritas syrra blev alldeles till sig över din virkade sommarkrans!
  Ha en varm och go dag!
  ewa

  SvaraRadera
 2. Visst är det vackert ute. Det slår ut nya blommor hela tiden. Trädgården hade förändrats sig på tre dagar. Smultronen på andra sidan vägen var mogna, upptäckte jag, när jag äntligen gick ut för att plocka en lite försenad midsommarbukett.Strax dags för söndagspromenad. Få se om jag orkar blogga sen..... Man blir lite slö i värmen.

  SvaraRadera
 3. Så underbara bilder!!! Lite kul är det att man kan se var du tagit en del av bilderna =)

  Skönt att komma bort och få i sig lite mat, inte alltid laga själva.
  Nu är naturen så vacker, det är som en djungel när man tittar ut!!

  SvaraRadera