onsdag 30 juni 2010

Bröderna Johansson

Nu har jag sett dem igen. Det var ett kärt återseende. Jag har varit och hälsat på bröderna Johansson i deras hem. För ett år sedan flyttade de från oss. Nu har jag sett att de har fått ett bra hem och att de verkligen har blivit så stora som rapporterna om dem har påstått. Kanske kände de igen mig. De flydde inte när jag gosade med dem i alla fall.

Jag träffade förstås deras nuvarande mattar också. Det var trevligt att träffas igen och god fika blev jag bjuden på. Vi satt ute på verandan med den underbara snickarglädjen trots att det var lite kyligare idag. Dessutom fick jag se deras lekkamrater hunden Simron och siamesen Kattja. 

Här satt vi och fikade
När jag åkte hem igen kom jag på att jag aldrig tog några bilder på bröderna som i förnamn heter IXUS och XP. Jag hoppas att det är OK att jag lånade bilden på IXUS och mig från mattes blogg.

IXUS idag - Foto: Macthilda
 De hade verkligen vuxit de små liven. När jag letat ett tag hittade jag bilderna på bröderna som små kattungar. IXUS hade blivit störst, men XP kom inte långt efter. De är båda trevliga katter och det märks att de är släkt med våra. IXUS och Stig är väldigt lika både till utseende och sätt. 

IXUS och XP för ett år sedan
För övrigt hann jag med att plocka de första kantarellerna idag. Jag stekte dem till lunchen. Det blev en matsked ungefär när de krympt färdigt i pannan, men goda var de. Om det kommer lite mer regn varvat med sol och värme, tror jag att det kan bli gott om kantareller inom en snar framtid.
Vit luktpion
Pionerna, som började öppna sig under gårdagen, har fortsatt att spricka upp idag. Nu var det många knoppar som visade färg och några som öppnat sig och släppt ut kronbladen. De vita har kommit längre än de rosa. Snart kommer de tunga blommorna lysa som vita bollar mot den gröna bakgrunden långt efter att mörkret fallit.
Herrestadsbegonia
Herrestadsbegonian, som jag fick förra året av min kollega, har också släppt ut sina blommor.Den kommer säkert att blomma alldeles överdådigt. Jag glömde ju berätta att min kollega också var med och fikade idag. Vi var ju hos hennes syster. Det är trevligt att ses även på sommarlovet.

Dammen
Dammplanteringarna börjar också arta sig och är inte längre lika övervuxna av ogräs. Vattnet är dock lite smutsbrunt i år. Det verkar inte rätta till sig. Näckrosen lever trots allt. Det finns gott om blad, men jag har inte sett några knoppar än. Grodorna trivs där i alla fall. Jag tror inte att de förvandlats till prinsar än. Ingen prinsessa har varit här och kysst dem.

4 kommentarer:

 1. Tack för att du kom, det lever vi på länge!!!

  SvaraRadera
 2. Så skoj det är att återse djur man lämnat ifrån sig. På något sätt känner man alltid samhörighet ändå.

  Så fina dina blommor i trädgården är och dammen ser verkligen ut att må bra trots smutsbrunt vatten. Tur att grodorna har någonstans att svalka sig på...prinsen kanske kommer när den väl blivit kysst ...=))

  SvaraRadera
 3. Men vad ska du ha en prins till ... du har ju redan en? Eller tre ...? Dammen är jätefin med alla växterna runt omkring!
  Djur är intressanta... Hur mycket kommer de ihåg egentligen. Ganska mycket tror jag. Plus att de också känner känslor. Iaf hundar.

  SvaraRadera