torsdag 17 juni 2010

"Skolan är slut - vi rusar ut"

Sista dan på jobbet är till ända. Vi städade det sista, justerade det sista på schemat, skrev en sammanfattning av kvalitetsredovisningen. Kort sagt avslutade en hel massa. Men vi tittade också framåt. Vi spånade kring vårt matteprojekt, funderade på vad vi ska göra, hur vi ska kunna utveckla matematikundervisningen på skolan.  Det finns trots allt en fortsättning efter sommaren.

Till skolavslutningen skrev vi några rader till en sommardikt som några grabbar läste i kyrkan. Dikten slutade så här: "Sommarlov - skolan är slut, vi rusar ut." Det var så det kändes när jag gick från skolan idag. Inte så att jag rusade bokstavligt. Men inombords rusade jag ut i friheten.

Det ska bli skönt med semester. Den här våren har varit tung och jobbig. Nu lägger vi den bakom oss. Sommaren är ett orört kapitel i livets bok. Vi har inte planerat en massa. Om jag vill kan jag ta varje dag som den kommer.  Visst finns det saker att göra. Trädgården väntar. Det är både roligt och ett påhäng men mest det förstnämnda. Men allt måste inte ske idag. Imorgon är en annan dag.

Jag har en sak inbokad. På tisdag kommer mina bloggkompisar hit. Det ska bli kul att träffas igen. Vi ska fika och prata, men vi ska också gjuta i betong enligt önskemål och promenera vår hundrunda också enligt önskemål.  Kan man få önska sig soligt väder den dagen?

Det var längesen jag gjorde en liten film. Jag har inte hunnit sitta med det pysslet på ett bra tag. Det är väl dags för en sådan nu. Här kommer ett nedslag i Rannäs i juni. Det har visst smugit sig in någon bild tagen utanför byn, men inte så långt borta. Det är vackert i juni.

3 kommentarer:

 1. KOrna i hagen, bakom den lavbelupna grinden... OH, så vackert. Säkert barndomens bildminnen som spökar i hjärnan...
  Gillade också ekarna(?) framför ån (?).. Kommer vi dit på hundrundan?
  Har vant mig vid ledighet direkt i år.... antagligen för att nedräkningen med sexan har hållit på så länge. Syns på tisdag... ska bli KUL!

  SvaraRadera
 2. Oh, vad mycket fint vi kommer att få se när vi kommer till dig och din natur!! Jag har inte heller bokat något i sommar, vi tar den som den kommer =)

  Ska bli så KULIGT att träffas igen. Och att få lära sig att göra något jag länge önskat mig kunna. Ses på tisdag =)

  SvaraRadera
 3. Såg kanske ut som en å, men det var nog bara kohagen med alla hundkäx. Vi har ingen å i Rannäs, vi har en kanal och en sjö. I Forsheda däremot finns bara en å.

  SvaraRadera