lördag 26 juni 2010

Midsommarblomster

Lupiner vid vägkanten
Nu är sommaren härlig. Jag älskar att sitta i min gunga på verandan och njuta av sommaren. De senaste dagarna har varit ljuvliga. Man behöver inte göra så mycket, bara smågunga lite och titta på utsikten med hunden liggande nedanför. Om man vill, kan man läsa lite, lösa korsord eller virka. Ibland hoppar hunden upp i knäet på mig. Egentligen är han väl lite stor för att vara knähund men han gillar att ligga nära både här och i soffan.
Blåklockor
 Jag vet att en del tycker att det är kallt för att vara sommar. Jag tycker det är perfekt. Det är lagom varmt med omväxlande sol och mulet. Ibland kan det dra lite om axlarna, men då sveper man en pläd om sig och fortsätter att gunga. Soldyrkarna klagar väl, men jag har aldrig varit någon bikinimänniska. 

Det är lagom varmt att jobba, om man nu skulle vilja det. Det finns fortfarande ogräs kvar att rensa. Lite mer betong har jag tänkt att blanda till och gjuta alster av. Sedan har jag ju några UFO liggande, UnFinished Objects. De väntar på att jag ska göra dem klara. 

Nyponros
Midsommar handlar mycket om blommor för mig. Vi plockar blommor till majstången, till buketter, till kransar. Förr skulle man plocka ett visst antal och lägga under kudden, sju eller nio beroende på vem man frågar. Nu plockar jag oftast en stor bukett och sätter på bordet. Jag brukar räkna hur många olika sorter jag fått ihop. Det slutar ofta på ett femtontal, smörblommor, blåklockor, prästkragar, rödklöver, ängssyra, kråkvicker, mandelblom, käringtand, teveronika, styvmorsviol, gökärt, hundkäx och några olika gräs som timotej. I år band jag ingen krans av levande blommor. Jag virkade en i stället. Den vissnar inte och passar lika bra på bordet.
Blomsterkrans till midsommar
Midsommar kan ju vara ganska stökig runtom i landet. Här hos oss på landet är det lugnt, väldigt lugnt. Många är borta och firar på annat håll. Vi har inga traditioner att åka till något firande eller till kusten. Det är så skönt här. Midsommar påminner om att nu vänder det och blir mörkare igen. Nu gäller det att ta vara på alla ljusa kvällar och njuta av livet som det är just nu. När det blir november är det detta vi längtar efter. 

Nu när jag är ledig, hinner jag pröva en massa olika spel och sidor, som jag hittar på Internet. Jag hittade en sida där man kan designa en South Park-karaktär. Så här blev mitt försök:
My South Park Me
Här finns sidan om någon skulle vilja leka lite: http://www.sp-studio.de

Glad midsommar, alla vänner!

1 kommentar:

  1. Jag håller helt och hållet med dig...sådan här sommar är underbar!!! jag har plockat lite blommor och satt in i vårt andra hus, det vi hyr ut. Så att de nya hyresgästerna som kommer känner sig välkomna.

    Jag ska försöka att ta loss formarna från de alster vi gjöt. Tror att jag får lite pyssel med muffinsformarnas ljushållare =))

    Ha de fortsatt gott i din underbar gunga.

    SvaraRadera