lördag 5 juni 2010

I skuggan under de stora

Sommarhimmel över eken
 Stora träd är otroligt vackra och majestätiska. Nu har så gott som alla de stora bjässarna slagit ut sin löv utom möjligen asken som kommer sist. Ekarnas löv är varmt gulgröna. Senare kommer de att anta samma enhetliga gröna färg som alla lövträden har när högsommaren är här. Det är vackert med lövskog och inte lite tungt som bara barrträd. I vår by är det ekarna som dominerar, men det finns många andra lövträd också.


I skuggan under en bok
 När jag kom hem idag, fick jag skjutsa sonen till Lagan på LAN. Då körde vi genom bokskogarna i närheten av Bolmen. Det är en lite speciell stämning i en bokskog. Nu har löven brett ut sig och skuggar marken som ett tak. Solljuset silas genom lövverket. Bokarna kan också bli stora och majestätiska. Jag gillar att gå i skuggan under de stora träden. De känns så beskyddande. Det är så det ska vara. De stora beskyddar de små. Men det är inte alltid det fungerar så i människornas värld.  


Maskrosängarna
 Kvällarna har varit underbara nu. Det är varmt och skönt tills myggen och knotten kommer. Det var bara hunden och jag hemma i kväll. Sonen var på LAN och maken var på Tonårs grillfest. Vi tog en promenad och åt lite kvällsmat medan vi njöt av utsikten. Maskrosängarna breder ut sig nedanför trädgården. De är vackra trots att de sprider sina hemska frön in i mina rabatter. Jag rensade ogräs igår och ska fortsätta i morgon. I trädgården börjar aklejorna och mina Allium att visa färg. De är också vackra på olika sätt.

Akleja

Allium
 Det var länge sedan vi hade After work-fika mina kollegor och jag. Idag var det i alla fall dags. Vi åkte till Café Herrestad och njöt av gott fika, gott prat och fin utsikt. På vägen utanför dundrade motorcyklarna förbi på väg mot High Chaparall. Det är väl Bikemeet i helgen. Kanske kan vi hinna med att ta en liten tur den här helgen. Annars är det städning och ogräsrensning som gäller.2 kommentarer:

  1. Lövträd är helt underbara. Särskilt nu när man ser olika skiftningar i det gröna. Boken är ett träd som jag upplever lite uppnosigt, grenarna vill verkligen visa all sin prakt och lyfter därför grenen uppåt. Men det är otroligt charmigt att se olika livsstilar även bland träden.

    Hoppas att du fick lite tid till att bara vara också.

    Ha det fortsatt gott!!

    SvaraRadera
  2. Vi har ju inte så många olika lövträd runt vårt hus... men fram i byn finns alla sorters, utom bok. Är nog lite fel växtzon för den. Asken gillar jag, som verkligen väntar med att slå ut, alen som är vacker året om, lönnen som blommar så vackert påmvåren och får så fina färger på hösten, aspen för sitt rassel och sin gula höstfärg och allra mest linden för sin fantastiskt doftade sommarblomning. Och så rönnen förstås, vår och höst.... Vet du, jag kom just på att jag är en riktig lövträdsdiggare...

    SvaraRadera