söndag 6 juni 2010

En svensk sommarhelgSå var den här helgen också slut. Vi har gjort lite av varje men mest ingenting. Det är också skönt ibland att bara vara. Mina hundpromenader måste jag förstås ta. De slipper jag inte ifrån. Men de är sköna och rensar ofta hjärnan. Jag går nästan alltid samma runda. Jag möter många människor som också tar en promenad. Ibland med hundar. De senaste veckorna har cyklisterna blivit fler. De stannar gärna och plockar liljekonvaljer. 


Just nu är det doftexplosioner i trädgården. Syrenerna doftar något enormt från sitt håll. På andra sidan gör konvaljerna allt för att bräcka dem. Det är en underbar tid. Jag har annars mest rensat ogräs. Den här våren har jag inte haft så mycket ork och lust som jag brukar. Därför har ogräset verkligen brett ut sig. Det tar alla chanser det får. Varmt och skönt var det. Fast jag är ingen vän av hettan.  20 grader räcker för mig. När ogräset fått bita i gräset, var det dags att plantera ut de fördrivna plantorna. Mina dahlior var riktigt stora och behövde komma ner i jorden i en rabatt. Astrar och lejongap också. 


Mitt pysselskåp
Mitt arbetsrum har också fått en rejäl ansiktslyftning den här helgen. Jag putsade fönster och skurade  golvet, bytte gardiner och matta, tvättade överdraget till fåtöljen. Maken och en god vän som cyklat ut till oss fick skruva ihop skåpet som ska bli mitt pysselskåp. Mer om det finns att läsa på min pysselblogg. Där kan ni se en bild på hela skåpet. Det kommer att bli fint när alla pysselattiraljer kommit på plats. 


Hunden gillar också fåtöljen
I eftermiddags satte jag mig en stund på verandan i min hängande stol med en korsordstidning i handen. Det är så skönt att sitta där och gunga lite. Hunden ligger bredvid och båda har full koll på omgivningarna. Syrenerna och konvaljerna doftar från varsitt håll. Jag reste mig för att hämta en sak. Sedan tänkte jag slå mig ner en stund igen. Plötsligt låg jag på golvet med gungan över mig. Det var kabinhaken i taket som brustit. Jag satte dit den förra året för jag tyckte det var så krångligt att haka upp gungan. Det var tydligen inte någon bra idé. Den var för klen förmodar jag.  Nu sitter gungan fast direkt i stången i taket. Jag fick träribban som håller alla trådar i gungan rätt i huvudet. Det gjorde rejält ont och orsakade en stor bula. Den ömmar fortfarande. 


Nationaldagen firade vi med att grilla. Alla andra verka ha inlett grillsäsongen för längesen. Vi har inte grillat utomhus förrän idag. Det var gott. Till efterrätt blev det jordgubbar, fast inte färska. Än så länge duger de frysta. Dessutom tål jag dem bättre än de färska. Annars blev det inte mycket firande. Jag planterade en svensk flagga i Garden Life.  


Svenska flaggan odlad av tulpaner


På Facebook har jag också hittat en applikation med dagens ord från Gud. Idag läste jag följande: 

On this day, God wants you to know...
... that sometimes it may feel too hard to do it alone. Sometimes it may seem like you can't figure it out by yourself. Sometimes will and strength and courage are not enough. Sometimes in your life you will need to call out for help. Call on God. God will be there.
Det stämmer precis in på mig. Ibland räcker inte orken, viljan och modet till. Då är det skönt att veta att Gud finns där bara en bön bort.

2 kommentarer:

 1. Så fint det blev med ditt pysselskåp, jag har varit inne på din andra blogg och kollat läget =)

  De är skönt när ogräset försvinner man lättas lite av tyngden man har över sig. Vi höll på med trädgårdsarbete i lördags, jord skulle ut intill plattorna vi lagt. Nu är det snart klart i vår trädgård.
  Ibland är det så att ork och lust inte infinner sig, jag tror att det är läge att ta det lungt och hämta krafter.

  Hoppas att du får en fin vecka så här på slutet. Styrkekram till dig!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att du hann hur mycket som helst i helgen. Ogräsrens tar ju sin tid.
  Vi har inte grillat alls än. C-E tycker inte att det är lönt att tända grillen för två personer
  :((. Så det lär väl ta ett tag innan den kommer igång.
  I och för sig, så tycker jag att grillning är lite overreklamerad....
  Har ställt in dagens cykeltur. Vi får göra samma saker i skolan. Det går det också. Några blir kanske besvikna, men alla slipper i allafall att bli genomblöta.

  SvaraRadera