tisdag 27 juli 2010

Helgmys i Malmö

Syrrans trädgård prunkar
Nu är vi tillbaka igen. Helgen tillbringade vi i Malmö. Det var roligt att träffa sonen och umgås en hel helg. Det var också kul att träffa syrran och svågern. Extra roligt var att min mamma kunde följa med ner. Men nu är vi hemma igen. Måndagen har jag tagit det lugnt. Man blir trots allt ganska trött av att köra så många mil.

Vi åkte i fredags förmiddag. Maken åkte lite senare för han tog motorcykeln. Tyvärr kunde inte jag göra detsamma. Någon måste ju köra bilen med de övriga. Jag och yngste sonen hämtade mamma. Sedan fortsatte vi till Malmö. Mamma skulle bo hos syrran. Yngste sonen inkvarterades på golvet hos brorsan. Maken och jag tog in på hotell.

Invigning av nya uteplatsen
Malmö är en trevlig stad. Vi hade inga stora planer för helgen mer än att träffas och umgås. Det var i stort sett vad vi gjorde. Vi gick lite på stan i lördags. Sonen hittade några spel som han ville ha. jag var på Panduro och inhandlade lite pysselsaker. Annars hittade vi inte på så mycket. Vi hade tagit med badkläder men vädret var inte så inbjudande så vi avstod från badet. Vi missade några affärer och någon kulturell plats som vi tänkt besöka därför att de hade stängt. Egentligen är det bättre att besöka Malmö mitt i veckan på sommaren. Många roliga mindre affärer har semesterstängt eller lördagsstängt. Men det blir väl fler turer söderöver.


I stället blev det trevliga stunder med släkten. Vi blev bjudna både på lunch, när vi kom ner, och grillfest på lördagskvällen. Vårt favoritställe Plaka hade semesterstängt så det fick bli thaimat på söndagen.

På söndagseftermiddagen vände vi hemåt igen. Sonen följde med till Lund. Vi hade sett fram emot att besöka institutionen där han håller till på dagarna. Vi fick tyvärr bara se huset från utsidan för kortläsaren ville inte släppa in oss. Men det var i alla fall kul att se var han håller hus med sina bakterieodlingar.
Biologihuset i Lund
När vi släppt av sonen vid stationen i Lund, fortsatte vi hemåt Småland. Det tar ett tag att köra även om det går fort på de stora vägarna. Vi skulle ju skjutsa hem min mamma först. Det var nog skönt för henne att komma hem. Det är roligt att göra utflykter, men det är oftast lika roligt att komma hem igen.

Maken kom förstås hem före sonen och mig. Han hade hämtat hunden som ju också varit borta över helgen. Vi hade kunnat vara hemma minst 20 minuter tidigare om inte järnvägsbommarna hade hängt sig i Forsheda. Det är irriterande att ha bara några kilometer kvar och inte kunna ta sig över järnvägen som delar samhället mitt itu. Det var inte första gången det hände heller. När vi väntat ett bra tag och inget verkade hända, vände vi och körde över Bredaryd och Åeke. Det blev väl någon mil extra men vi kom trots allt hem.

Måndagen hände sedan inte mycket. Vi var väl ganska trötta efter helgen. Livet återgick till det vanliga som hundrundor och pasta med köttfärssås. Det hade regnat ca 35 mm medan vi var borta. Blåbären var stora och hallonen börjar rodna. Det finns en del att göra hemma också.

2 kommentarer:

  1. En riktigt härlig skildring av en fin helg. Retligt med bommarna. Sån´t har hänt här i Grimsås oxå. Man blir lite småsur när man man måste åka fler mil extra för att inte tekniken funkar. Småsur blir man idag oxå...om man går ut.... och jag "slipper" blåbärsplockning i dag. Ganska skönt att ha en ingenting-att -göra -dag. Jag lär sitta framför datorn och C-E framför TVn.

    SvaraRadera
  2. Nu vet vi vad du sysslat med i helgen, roligt att följa med på detta sättet.
    Vilka fina blommor din syster har i sin trädgård, härlig tid att njuta av det nu. Malmö väntar fortfarande på att få besök av herr och fru Samuelsson...får se när det kan bli av.

    Blåbär har jag tänkt leta efter också någon dag, men tiden räcker inte till alltid, konstigt nog...

    SvaraRadera