lördag 31 juli 2010

Carlssons MC-klubb

Carlssons MC-klubb

Efter gårdagens hällregn kom så en underbar lördag. Vi har tillbringat den på resande fot tillsammans i Carlssons MC-klubb. Visserligen kom det några regnstänk precis när vi skulle åka hemifrån, men resten av dagen var det mest solsken och hela tiden uppehåll.

Carlssons MC-klubb bildades i höstas på min systers bröllop. Vi konstaterade då att vi var så många i släkten som körde motorcykel att vi lika gärna kunde bilda en egen klubb. Vi är inte så formella och även personer utanför släkten är välkomna att vara med. Vi är fem syskon. Jag är äldst och sedan kommer två bröder och två systrar. Alla hette vi Carlsson från början, men numera är det ingen som har det efternamnet kvar. Därför är det kul att det får leva vidare i klubbnamnet. Alla syskon kör eller har kört motorcykel. Just nu är det bara en som inte äger en motorcykel. Dessutom har vi två ingifta svågrar och två systerdöttrar som kör.

Samling i Öhr

Idag var vi sex motorcyklar som samlades vid macken i Öhr. Tyvärr är min hoj fortfarande köroduglig, men man vill ju inte köra utan fungerande bromsar. Systern från Malmö hade lämnat sin hoj hemma. Men hon satt där bak för svågern hade kört upp hit till Småland i hällregnet igår kväll. Medan vi inväntade alla passade jag på att besöka lantcaféet och plantskolan i Öhr. Det fanns många fina saker där. Tyvärr kan man inte ta med så mycket på hojen så jag fick nöja mig med foton, som jag lägger ut på min pysselblogg.

Kaffe vid Pannkakshuset i Tolg

Det var många som var många som var kaffesugna direkt så första etappen på turen blev inte så lång. Vi åkte till Pannkakshuset i Tolg. Där stannade vi och provade deras meny. Jag testade pannkakor med brieost, ruccola och skinka. Det var gott. De andra tog pannkakor med äppelmos och glass eller sylt och glass.

Sedan var vi rustade för en lite längre tur genom de trakter där våra förfäder på mammas sida levt och verkat.  Vi åkte över Asa där mormor steg på ångbåten för att åka till Växjö i början av förra seklet. Vi passerade i närheten av Stora Kråkhult där hon växte upp. Många av platserna vi körde förbi är förknippade med personer och händelser i släktens historia. Här följer några bilder från bönpallens vy.


Vi körde fram till huset vid sjön Hillens strand i Rörvik där mormor och morfar bodde. Nu är det blått, men då var det pärongrönt.

Huset vid Hillen

Min bror - the road captain

Nästa generation övningskör
Dagens tur avslutades på broderns och svägerskans lantställe i Möcklehult. Där anslöt andra delar av släkten som inte följt med på mc-turen. Vi blev bjudna på grillfest med både korv och hamburgare och som efterrätt glass och kladdkakemuffins. Det var trevligt att träffas och pratas vid. Det är inte så ofta vi träffas alla syskonen med familjer. Trots att inte alla våra barn var med blev vi ganska många.

Grillfest på gång

Vår mamma kom också till festen
Dagens tur planerades och organiserades av min bror. MC-träffen fortsätter imorgon också. Då ska vi köra en annan runda och avsluta den på systerns och svågerns ställe. Vi hoppas förstås att vädret håller i sig. Ska det regna får det gärna göra det i natt för imorgon vill vi ha sol och uppehåll.

Bror och syster planerar morgondagens tur 

2 kommentarer:

 1. Så roligt ni har! Förstår bara inte att det är så många i samma släkt som håller på med motorcyklar. Men det kanske ligger i generna. Skulle vara kul att se alla köra förbi en efter en... Hur många var ni sammanlagt? Hoppas att det blev en fin söndag, trots regnet. Och att resorna fortsätter att gå bra... i mina tankar är det mycket farlighet förknippat med mototcykel.

  SvaraRadera
 2. Så coolt att hela syskonskaran ägnar/ägnat sig åt mc!! Det var en kanonidé att bilda en mc-klubb i släkten. Kul att åka gemensamt och att ha ett bra mål, där även andra kan sluta upp och umgås, smart!!

  Där jag har varit har det varit uppehåll det mesta av dagen, så jag hoppas att ni fick en fin tur även på söndagen.
  Jag har gjort första turen på mc för i år, åkt på bönpallen från Falkenberg. Lite bökigt blev det...måste dra en kaffebryggare med då våra hyresgästers gått sönder...men det gick bra, den höll.
  Ser fram emot lika vackra bilder från dagens tur =)

  SvaraRadera