lördag 3 juli 2010

Kulinariskt i Karlskrona


Jo, det fanns åtminstone en park i Karlskrona också. Vi gav oss iväg på morgonen med tre förväntansfulla grabbar i baksätet. Trots att vi stannade en stund på vägen och intog vår medhavda fika, var vi framme i god tid innan informationsstunden med rundvisning och lunch som grabbarna skulle delta i. Vi knallade runt lite på campus medan vi väntade.

Blekinge Tekniska Högskola låg vackert nere vid vattnet. Det finns ju mycket vatten i Karlskrona. Man höll på att ställa i ordning området som varit byggarbetsplats. Det har tydligen byggts till en hel del med nya fräscha lokaler. Det såg lovande ut. Vi lämnade grabbarna där och fortsatte in mot centrum.

Efter lite promenerande i staden bland annat i en park, som också höll på att restaureras, hamnade vi på Lisas Sjökrog. Där åt vi en god fiskrätt som lunch. Det blev en liten kulinarisk resa åtminstone för maken och mig.


Efter lunchen fortsatte vi att strosa runt i staden. Efterrätten intog vi på Glassiären vid Stortorget, ett ställe vi kan rekommendera grabbarna och alla andra som hamnar i Karlskrona på sommaren. Innanför dörren satt en tjej och gräddade våfflorna på löpande band. Det fanns hur många smaker som helst att välja mellan. Jag valde laktitzcitron och havtorn. Maken tog förstås sin favorit romrussin och jordgubb.


Sedan åkte vi hemåt igen. Grabbarna var nöjda och glada. Vi tog en tur förbi det bostadsområde där de kanske kan hitta en lägenhet som de kan dela under de sex år de tänker studera i Karlskrona.


Hemma igen orkade jag inte göra så mycket mer än att vattna lite. Pionerna är så vackra nu med sina tunga blommor. Jag hade tänkt att blogga men det var fullt i mitt bildarkiv så jag fick fixa till det problemet först. Men idag funkade det att ladda in bilder igen.

7 kommentarer:

 1. Ojdå, kan det bli fullt i bildarkivet. Det säger väl till då hoppas jag.... Beställde förresten en extern hårddisk igår, så jag kan spara alla bilder någonstans, i stället för att ha en massa minneskort drällande. Dem kan man ju återanvända.
  Karlskrona är fint. Var där några dar för några år sedan.
  Sex års utbildning, det är ju längre än vad både psykologogen och läkaren har - vad blir man då?
  För eller eftermiddag på tisdag ... vilket passar dej bäst?

  SvaraRadera
 2. Sex år blir det med tekniskt basår och fem års civilingengörsutbildning i speldesign. Det är vad de tänkt sig.

  På tisdag:
  Jag är ledig hela dagen. När vill du? Det ska väl bli lite svalare, tror jag, annars blir det jättevarmt på em. Föreslår fm. Åke hänger gärna med, om det är OK, så vi kan ställa en bil vid Lövö.
  Alt. 1 Kittlakull-Lövö 6 km
  Alt 2 Lilla Lövö runt 6 km
  Vi kan ses vid parkeringen i Kittlakull, kör förbi Naturum, sväng höger nästa väg, fortsätt ca 2km
  Karta finns här: http://www.lst.se/NR/rdonlyres/BB04A451-3F49-4B6B-865E-28CB3B18798C/0/webbkarta_storemosse.pdf

  SvaraRadera
 3. Kul att Åke vill göra oss sällskap.... kanske jag får med C-E vid annat tillfälle, nu när ni visar mig vägarna. Han blev avskräckt efter den lång-långa turen med promenadgänget.PÅ tisdag jobbar han fortfarande. Tio-elvatiden kan väl bli bra, eller vad tror du ?
  Jag fixar bulle/kaka/ macka. Har du bra termos, så får du gärna ta med kaffe.

  SvaraRadera
 4. Tio låter bra. Vi kan ta med kaffe.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Har aldrig varit i Karlskrona, kanske borde åka en sväng i sommar. Betongäggen blev inte bra, fullt med hål. Kanske går att täppa rill med nya betång eller????

  SvaraRadera
 6. Oj många stavfel........

  SvaraRadera
 7. Kan nog vara svåra att täppa igen. Man kanske ska göra betongen lite lösare när man gjuter i äggskal.

  SvaraRadera