måndag 12 juli 2010

Jordgubbstårta = sommar

Äkta hemgjord jordgubbtårta ska det va´!

Stora bitar på fatet!
 En sommar utan jordgubbstårta vore ingen sommar. Det hör till sommarens fröjder att äta jordgubbstårta. Jag var i affären och handlade på förmiddagen innan det blev alltför varmt. Då köpte jag en liter jordgubbar. Maken har nämligen pratat om jordgubbstårta flera dagar. När jag kom hem sa jag att vi kunde göra en tårta eftersom det är Takkos födelsedag. Han fyller fem år idag. Det tyckte inte maken var något att fira, men hur som helst så ställde han sig i värmen och vispade ihop en tårtbotten. Sen blev det jag som fick lägga ihop den och garnera med jordgubbarna. Det ska vara jordgubbar och vaniljkräm emellan bottnarna och grädde och massor av gubbar uppepå.

Takko - födelsedagsbarnet!
Vi hade faktiskt en sak till att fira. Sent i eftermiddag kom sonen och berättade att han varit inne och kollat efter antagningsbesked till högskolan. Han hade kommit in!!! Det var också en anledning att gratulera och fira med tårta. En av hans kompisar fick han kontakt med och han hade också blivit antagen. Senare ikväll fick han veta att även den tredje av kompisarna hade kommit in. Kul att alla fixade det. Nu blir det till att ordna lägenhet i Karlskrona.

Nybliven teknologie studerande!
Idag var det en aning behagligare väder. Särskilt ikväll var det riktigt skönt ute. Jag tog ett dopp i karet igen efter att jag vattnat i trädgården. Jag hoppas att det kommer regn imorgon som de pratat om på TV. Vi behöver det. Det kom bara 3 mm igår. Blåbären och hallonen behöver mycket ner och det behöver trädgården också.

Näckrosen i dammen
Näckrosen har slagit ut i dammen. Jag var lite orolig ett tag att den inte klarat vintern så bra. Sedan kom äntligen bladen och för någon vecka sedan skymtade den första knoppen. Småkatterna lekte runt dammen ikväll och hade riktigt roligt. Annars gör vi inte så mycket på dagarna. Jag stickar lite på min handduk i mönstret "Linoleum". Den blir jätteskön. Vi planerar att åka ner till sonen i Malmö någon eller några dagar, men vi vet inte riktigt när det blir. Vi måste nog ordna med hundvakt först.

3 kommentarer:

 1. Visst är det sommar när man äter jordgubbstårta...mums säger jag bara.
  Vi har inom loppet av 11 dagae tre födelsedagar nu i Juli. På någon av dem är det stående med jordgubbstårta.

  Härligt när de kommer in på det de vill, Stina kom in på lärarlinjen i Växjö.

  Glöm inte att gratta Takko från mig, någon dag försenat =)

  SvaraRadera
 2. I vår släkt är det januari som gäller. Ingen jordgubbstårta då. Roligt när barnen kommer in där de helst vill gå.

  SvaraRadera
 3. Grattis till son och hund. I Rättvik har det regnat ordentligt i kväll

  SvaraRadera