torsdag 26 juli 2012

Fest för 2x1000

Kanottransport
 Sådana här soliga sommardagar är det perfekt att tillbringa i en kanot på en liten sjö eller i en å. Det är så skönt att bara glida fram genom vattnet med en lätt vindpust genom håret. Därför var det inte svårt att tacka ja till inbjudan, när Katrin ringde och inbjöd oss att fira våra 1000 loggade geocacher vid en liten stuga på stranden av Vkaresjön. Maken ochsonen följde också med, men hunden fick stanna hemma.
Iläggning i Vikaresjön
 Maken har fixat och donat med att laga vår kanot. Han och sonen var nere vid Rannäsjön och prövade sjödugligheten. Det verkade funka så jag åkte in till Räddningstjänsten och lånade flytvästar. Våra flytvästar finns nog på annat håll. Vi lastade upp kanoten och åkte iväg mot Hestraviken för att lägga i kanoten i norra delen av Vikaresjön. Därifrån tänkte vi paddla ner till stugan. Det fanns några cacher att logga på andra sidan sjön. Men när vi började paddla, märkte vi ganska snart att kanoten var alldeles för ostadig. Vi vågade inte fortsätta utan vände tillbaka. Lagningarna hade inte räckt. Den behövde några fler åtgärder för att stabilisera den.
Upptagning igen
 Det var tråkigt att behöva plocka upp den så snart. Flera barnfamiljer hade anlänt till den lilla badstranden där vi lagt i kanoten. Det var bara att bära upp den till bilen igen och fortsätta längs vägarna i stället. Men jag hittade cachen som var gömd i närheten av iläggsplatsen.
Väntar på värdarna
 Vi gjorde några försök att ta oss fram på småvägarna till de andra cacherna, men det var bara så besvärtligt att köra med den stora bilen och släpkärran så vi gav upp. maken och sonen är ju inte heller lika entusiastiska som jag inför cacheletandet. Vi sökte oss i stället fram till stugan där vi skulle fira. Sista biten fick vi gå på en smal stig genom blåbärsriset ner till den lilla stugan vid sjökanten. Våra värdar var lite försenade men jag fick guidning via mobilen. Sedan väntade vi där en stund och njöt av den svenska sommaren.
Fika med sonen och Ardbeg10

Klokare och maken var också med
 Ardbeg10 hann också anlända innan våra värdar kom med fikat. Lite kaffe med tilltugg satt fint. Det smakar alltid gott med kaffe ute. Tess badade förstås så fort hon anlände. Det fanns en gädda i viken, som slog i vassen. Vi såg ryggen på den. Måsarna flög och på väg till stugan såg vi en fiskgjuse som flaxade iväg. 
På väg mot Högarö med klokare vid årorna
 Efter fikat gav vi oss iväg ut i ekan. Maken och sonen stannade på land, men vi andra ville gärna logga cachen som fanns ute på en ö i sjön. Ön heter Högarö och ligger 700 m ut. Det såg ut som om det fanns tät skog på den.
Vi närmar oss ön, pjf70 och Tess i fören
 Klokare rodde med stadiga tag mot ön, som närmade sig mer och mer. Vi spanade efter en lämplig landningsplats, men det fanns porsbuskar längd hela stranden. Till slut körde rakt emot dem och lyckades landstiga torrskodda förutom pjf70 som klev i och drog iland båten.
Skogig ö med snustorra marker
 Det var skog på ön men den var inte så tät som vi trodde. Vi behövde ingen machete för att ta oss fram. marken var oerhört torr på ön. Vi tog oss upp på högsta punkten och hittade cachen mellan stenar men helt synlig på marken.
Fuktig loggbok
 Loggboken var alldeles fuktig. Vi kunde knappt läsa de andra loggarna, men vi lyckades plita dit våra alias. Sedan gömde vi burken lite bättre men helt enligt ledtråden. Färden tillbaka gick lika smidigt som ditfärden, men nu var det pjf70 som hanterade årorna.
Tillbaka vid stugan igen
 När vi närmade oss stugan, såg vi att skaran utökats med 100sjöar som anlänt medan vi var borta. Vi drog upp båten och plockade fram grillen och grillkolen. Efter den lilla sjöexpeditionen smakade det gott med grillkorv med bröd.
1000sjöar anlände lagom till korvgrillningen
 Vi satt en bra stund och pratade mest om geocaching. Det är kul att träffas och utbyta erfarenheter. Det var en riktigt skön svensk sommarkväll. Men till slut var det dags att bryta upp. Det var en liten bit hem och hunden längtade nog efter oss. Nu kan vi säga att vi har firat våra 1000 loggade cacher riktigt ordentligt.
Kvällsutsikt mot Högarö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar