söndag 8 juli 2012

Jordgubbsfrossa

Jordgubbsfrossa
Vi handlade ju en massa jordgubbar innan helgen. Så hela helgen har vi frossat i jordgubbar. Jag frös in en hel hög burkar med jordgubbsmos, skivade jordgubbar och några hela jordgubbar. Vi har ätit jordgubbar till frukostyoghurten, jordgubbstårta till fikat, jordgubbar till efterrättsglassen och jordgubbar med mjölk till kvällsmat. Kort sagt - jordgubbsfrossa! Om jag äter väldigt mycket jordgubbar får jag ont i magen. Men det är ju så gott.

Det händer någon eller några gånger varje år att jag predikar i missionskyrkan när pastorn har ledigt. Idag var det min tur igen men nu var gudstjänsten förlagd till sommarhemmet. Det blev en rapport från scoutlägret. Jag hade valt att predika utifrån de bibelstudier vi hade på lägret med temat Jesus ger Medvind - till att ta ett steg till. Det var temat på lägerstudierna. Varje dag hade sin rubrik: Vi får tro som Jesus trodde, älska som Jesus gjorde, tjäna som Jesus tjänade, handla sant och rätt som Jesus gjorde. Jag berättade om de bibeldrama som vi sett och försökte sammanfatta de frågor och tankar vi delade på lägret.  Det var viktiga frågor vi diskuterade: Lyssnar Gud bara på de som lever ett perfekt liv? Kan man älska älska människor? Varför är det så tråkigt ibland att hjälpa till? Hur kan jag vara mig själv och ändå en av de andra? Hur kan jag veta vad som är rätt och sant? De passade lika bra för de som inte är scouter.
Tiraholms fisk
Efter gudstjänsten var jag ganska trött. Det är alltid en viss anspänning när man ska tala till andra och försöka förmedla något. maken lagade middag och vi tog det lugnt här hemma. På förmiddagen var det mulet och regnade en del, men framåt kvällen blev det riktigt fint väder. Hunden ville ut och röra på sig och det kunde jag också behöva. Grannen har spärrat av vår gångstig några dagar framöver så att ungdjuren kan beta i hagen. Därför får vi gå en annan väg. Jag var lite sugen på att leta burkar så vi tog bilen och åkte en bit.
Bolmenutsikt
Det blev en liten runda neråt Bolmen. Vi åkte fram till Tiraholms fisk för att leta upp cachen där. Där har vi varit och ätit god fisk. Det var inte utan att jag blev lite sugen. De har underhållning också. Nästa fredag ska Fatboys spela där. Katrin ska sjunga tillsammans med dem. Vi får väl se om vi kan åka dit och lyssna.
Kvällssol
Vi gick en liten runda och såg oss omkring. Cachen hittade vi där jag trodde att den skulle finnas. Det var en enkel med fin gömma.
Näckrosor vid Vallsnäs bro
Sedan fortsatte vi söderut ner till Vallsnäs. Där hade det kommit två nya cacher för ett litet tag sedan. Den ena fanns vid bron över till Vallsnäs. Det tog ett litet tag innan jag hittade den. Näckrosorna blommade i sjön nedanför. Det var väldigt vackert.
Hunden vill inte bada
Den andra gömman fanns längst ut på udden vid campingen. Jag körde fram så långt det gick och parkerade vid hundbadet, men hunden ville inte bada. han är en riktig badkruka. Sedan gick vi förbi tältande tyska turister, förbi badplatsen och över kullen. Där fanns gömman med sjöutsikt. Den var inte svår för jag har sett flera av samma modell.
Södra Unnaryds kyrka
Vid Södra Unnaryds kyrka fanns ännu en ny cache. Den hittade jag snabbt med hjälp av ledtråden. Hunden fick stanna i bilen medan jag loggade.
Stora loggboken signerad
Den sista gömman för dagen fanns vid Brunnsbacka kvarn. Det är alltid spännande och intressant att besöka gamla platser med en historia. Här fanns bra information och en stor loggbok/gästbok, som jag signerade. Sedan letade jag reda på geocachens loggbok och signerade den också.
Brunnsbacka kvarn
Även här var det lättare att gå på ledtråden än koordinaterna för jag nollade en bit ifrån. Det fanns ganska många ställen att leta på, men till slut hittade jag den. Det blev många små korta promenader ikväll. Det var en skön tur med hunden.
Omtumlad trast med hjärnskakning
Vi åkte hem, laddade upp bilderna från turen och loggade burkarna på nätet. Medan jag satt vid datorn hörde jag en smäll i fönstret som sitter i dörren till verandan. Det lät som om någon kastat en boll till hunden och missat, men både hunden och de andra var inne. När vi kollade ut låg det en trast på verandagolvet och sprattlade. Den hade flugit rakt in i glaset och var omtöcknad. Den hade säkert fått hjärnskakning. Vi undrade om den skulle klara sig. Efter några minuter kom den på fötter och satt och tittade på oss. Jag öppnade dörren och fotograferade den. När jag närmade mig, flög den iväg. jag hoppas den klarar sig bra trots den rejäla smällen.
Kattungarna har kommit fram
Vår honkatt har kommit fram med sina kattungar. Fyra små fräsande ungar var det. De är söta och klara för leverans om nån månad, om någon vill ha en kattunge.

1 kommentar:

  1. Ska strax gå och äta lite jordgubbar jag också. Låter synnerligen intressant att få komma som gäst på er föreläsning. Våra elever börjar inte förrän på onsdagen. Ska kolla om detta är ok med min rektor.... är det hela dagen....? I vilken skola är det?
    Fin kattunge, MEN vi har tre - det räcker med tre katter...fast jag medger, de är rätt roliga.

    SvaraRadera