söndag 22 juli 2012

Min bild av Kalmar

Dagens första fika 
 Fredagens milstolpe på Tomtabacken var inte något slutmål. Redan nästa dag fortsatte geocachingäventyret. Efter #1000 kommer fler siffror, fler cacher, fler mål. Lördagens resmål var Kalmar. Jag fick en inbjudan av Katrin och Fredrik att följa med dit. Katrins son ska börja plugga där och det var öppet hus på Linnéuniversitet i staden. Det är klart jag tackade ja till inbjudan.
Jätten i Hovmantorp övervakar loggningen
 Vi stannade till på vägen vid Jätten i Hovmantorp. Först fikade vi. Sedan letade vi upp cachen vid Jätten. Det blev den enda cachen på ditresan. Sen fortsatte vi till universitetet där vi släppte av studenten. Vi fortsatte inåt stan och hann väl bara leta reda på ett par gömmor innan han hade sett vad han ville och ar klar. Sedan fick han hänga med oss runt i Kalmar, när vi letade upp geocacher på olika ställen. Han var väl ungefär lika intresserada av geocaching som min yngste son dvs noll intresse. Därför satt han mest i bilen och väntade.
Microbryggeri på Ängö

En cache längst in i hörnet
 På Ängö hittade vi ett microbryggeri som hade en cache gömd precis utanför. Bryggaren och hans medarbetare kände till den så det var inga problem att leta där.
Kalmar slott
 Man kan väl inte åka till Kalmar utan att se slottet åtminstone från utsidan. Vi parkerade i närheten och gick sedan en runda i kvarteren. Cacherna i Kalmar var oftast inte svåra att hitta. På några ställen fick vi leta ett tag, men de flesta hittade vi direkt.
Slottet från vallgraven

Katrin och Tess nosar efter cachen

En av dagens brudar vid slottet
 Det fanns förstås många turister i Kalmar, men de brydde sig inte om vad vi gjorde. Vid slottet såg jag åtminstone två brudpar och en massa finklädda bröllopsgäster. De skulle säkert fotograferas där med slottet som bakgrund.
Gamla hus
 Det fanns många vackra, gamla hus och kullerstensgator som vi traskade runt på. Mitt liv som hund spelades in vid de här husen. Givetvis hade någon lagt ut en cache här. Vi hittade ytterligare en cache i serien om Mitt liv som hund på hemvägen i Eriksmåla. De andra i serien får vi väl ta en annan gång om vi kommer förbi.
Stadsmiljö

Stockrosor

Snickarglädje

Rosor
   I trädgårdar och vid husen växte underbara blommor. En del doftade helt underbart. Jag fick en känsla av Skåne eller Gotland med alla rosor och stockrosor. Det blev en hel del bilder i kameran. Bilderna får tala för sig själva. 
Nybyggt
 Men även om Kalmar är en gammal stad så fanns det nybyggda områden med modern arkitektur.
Båtar

Utsikt från kavaljeren
 Nere i hamnen fanns det många båtar och en del cacher att leta reda på. Vid gästhamnen letade vi ett bra tag. Det skulle vara en normalstor burk så den borde vi hitta. Rankingen var inte hög heller, men vi kände oss ganska dumma som inte kunde se den någonstans. Till slut sa jag till Fredrik att den kanske ligger under huset men inte på marken utan uppe på en hylla. Där var den. Det är en skön känsla att logga en cache som man fått leta efter en stund.
Fler båtar och en bro

Ölandsbron

Bron igen
 Ölandsbron kan man förstås inte undgå när man är i Kalmar. Vi nöjde oss med att titta på den från fastlandet. En annan gång får vi väl åka över och leta burkar på Öland.
Museet
 Regalskeppet Kronan har en egen cache nere vid museet. Det var en annorlunda placering av gömman. Vi letade på de mest vanliga ställena, men där var den inte. Fast ganska snart riktade vi blickarna åt annat håll och kunde plocka fram den gömda burken.
Tyska geocachare
 Bilen var parkerad här i närheten så efter vår lilla promenad bort till kavaljeren kom vi tillbaka hit. När vi satte oss i bilen , fick vi syn på ett gäng som såg ut som typiska geocachare. De började också leta där vi letat. Vi väntade ett tag för att se om de skulle hitta gömman. Sedan förbarmade vi oss över dem och jag gick dit för att tipsa dem om att utvidga sökområdet lite. Det visade sig vara tyska geocachare. Efter mitt tips kunde de enkelt plocka fram burken och logga en. Vi såg ytterligare ett geocacharpar när vi åkte hem. De var på väg mot Jätten i Hovmantorp, men då stannade vi inte. De fick klara sig själva.
Steninstallation
 Vid den gamla lotsutkiken hade vi en fin utsikt över Kalmar sund. Där hittade vi en gömma nere vid vattnet och något som liknade en installation av stenar. Vi fann också ett antal resekryp på olika ställen i Kalmar. De fick följa med oss västerut. Jag lämnade av något också.
Dammen vid Konstmuseet

Blomsterkonst med färg

Cachens väktare
 Vid konstmuseet fanns en gömma men också en vacker park som man kunde strosa runt i. Vi gick mest rakt igen. Ändå fick jag många bilder på träd och planteringar, dammen och en blå bro, konstverk och en portal som ledde in till en trädgård som verkade japaninspirerad. Om det inte hade börjat regna lite grand, hade jag gärna gått in där. Jag gillar den typen av trädgårdar.
Lite mindre bro

Parkens trädjättar

Porten till Japan?

Parkkonst

Träd och blommor
 Den sista cachen vi hittade i Kalmar den här gången fanns vi mitt i city. Där fanns gågator med affärer som förstås inte var öppna en lördagskväll på sommaren. GPS:erna hade stora svårigheter att få satellitkontakt där mellan husen. Så vi hade inte så stor hjälp av dem. Vi letade ett bra tag. Det skulle vara en annorlunda behållare förstod vi. Ett tag var vi inne på en nano och den kan man ju gömma nästan var som helst. Vi trevade utan att känna något cacheliknande. Plötsligt ser jag något blänka mellan ett plåtskåp och ett stuprör. Inklämt däremellan sitter en visitkortshållare innehållande en loggremsa. Det var en ny variant på burk. Men det var skönt att kunna logga den och slippa åka från Kalmar med en DNF som det sista.
Gågatan i centrum

Vackra planteringar
Vi hittade några burkar till på hemvägen. Det blev fyra stycken i Eriksmåla, men sen fck geobilen rulla hemåt. Det var skönt att komma hem till en kopp te och en äggmacka. Sedan loggade jag burkarna på nätet och såg att resultatet av dagens övningar blev ytterligare 23 cacher på listan. Men det finns ju fler att hitta i Kalmar.

2 kommentarer:

 1. Blir ni ALDRIG trötta?
  Vad betyder DNF? Har aldrig hört!
  Jätteroligt att du visar så många bilder från Kalmar.... var länge sedan jag var där... Numera tycks vi alltid köra västerut för att komma till hav och kust ... och mellanstor stad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. DNF=did not find
   Jag är trött idag. Har träningsvärk i benen, men det beror nog på Tomtabacken.

   Radera