lördag 14 juli 2012

Släktfika och familjepizza

Tre söta kattungar leker - var är nummer fyra?
 Lata lördagen hoppade över allt som kan klassificeras som jobb. Slappa semestern är ju här. Bara de söta kattungarna håller igång och hunden som älskar att skrämma dem. Fast han tror att han leker med dem. Det är livet det.
Släkt och släkt i släkt
 På eftermiddagen var det fika i Möcklehult hos min bror. Vi firade pojkarnas kusin, som fyllt 25 år nyligen. Det är alltid trevligt att träffa släkten och släktens släktingar och umgås en stund. Det blir inte så ofta och alla kan sällan vara med.  Det är roligt att min mor är så pigg att hon orkar vara med.
Jubilaren och hans mor
 I vår släkt med alla förgreningar är vi utspridda över halva jordklotet. Fast nu verkar de flesta bo i södra delen av Sverige, alltså från Stockholm och ner till Malmö.
Fadern förevigar sonen
Vädret var som det varit de senaste dagarna, omväxlande sol och regn. Vi satt på uteplatsen. Det kom några stänk men den kom solen tillbaka. Sen kom det lite större droppar, men det blev inte mycket av det.
Afternoon tea, sorry, coffee and scones
 Födelsedagsfkat bestod av scones med alla tillbehör, alltså ett riktigt "afternoon tea". Fast det blev kaffe i stället. Efteråt var det tårtor och godsaker.
Klematis
 På väggen blommade en härlig blå klematis. Jag har haft en sådan vid min husvägg, men den ville inte ta sig och till slut dog den. Nu har jag klematis vid min portal i stället. Där trivs den bättre.
Jättetistel
 Utanför trädgården växte en maffig tistel. Den var enormt hög och hade kommit dit av sig själv.
Ljuva prästkragar
 Nu blommar alla sommarblommor som prästkragar och blåklockor. Det bästa med den här sommaren är nog den utdragna blomningen. Allt är grönt och frodigt i det fuktiga klimatet.
Familjeizza
 Lata lördagen orkar vi förstås inte laga mat. Det blev en pizza med familjen. Det är faktiskt inte så ofta vi går ut och äter hela familjen. Vi får passa på när alla är hemma samtidigt. Snart skingras vi igen.
Så här på sommaren, ja, egentligen hela året, gäller det att njuta av varje dag som kommer. Ibland kan man tycka att alla dagar är sig lika. Det händer inte så mycket. Men varje dag är unik och kommer aldrig tillbaka. Därför gillar jag Nalle Puhs konversation med Nasse. Låt varje dag bli en favoritdag.

1 kommentar:

  1. Gillar! Och så kul att få ha sin mamma pigg när man själv kommit in i grav medelålder, Det är verkligen något att gratulera till!

    SvaraRadera