torsdag 5 juli 2012

Tillbaka till Bondberget

Bondberget
 Det blev ingen lugn start på den här semesterveckan. Efter sex dagar på scoutläger borde jag ju få en återhämtningsdag, men på måndagen hade jag bokat tid för återbesök hos homeopaten i Jönköping. Jag skulle inte vara där förrän klockan 13, men eftersom jag gärna geocachar när jag ändå är ute och reser, åkte jag redan klockan 10.30. Jag hann logga två roliga gömmor i Vaggeryd på vägen upp. Där finns verkligen roliga gömmor. Jag kom fram i god tid till Gräshagen. Det hade kommit en ny gömma inte långt från Hälsokliniken så jag letade reda på den medan jag väntade på att klockan skulle bli 13.

Efter besöket åkte jag till Strömsholm och hittade några vanliga stadscacher. Det var inte helt lätt att hitta dit. Det blev en hamburgare vid Jordbron också. Nästa besök gjorde jag på A6. Jag behövde ett par sköna skor oh det hittade jag direkt. På rea till på köpet.
Rena djungeln
 GPS:en ville inte plocka fram Golfrundan som jag hade tänkt att promenera runt. Så det fick bli plan B i stället. Eftersom det finns flera olika rundor man kan gå, så var det inget problem. Jag valde då att åka tillbaka till en plats jag ofta besökte då jag bodde i Jönköping. Under ganska många år var jag scoutledare på Ekhagen. Stadsdelen hade förändrats en del märkte jag när jag körde gatorna upp mot Bondberget.
Bokskogen
 Jag parkerade och vandrade uppåt. Vi var ofta uppe på Bondbergsreservatet på den tiden. Nu fanns där en runda med sju cacher. Efter nummer 1 gick jag rundan baklänges. Först promenerade jag genom hasselskogen. På en del ställen var det riktigt fuktigt. Det myckna regnandet hade gjort marken blöt. Naturen var omväxlande. Ibland var det djungellikt med ormbunkar. Sedan kom gröna ängar och ekskog för att sedan gå över i bokskog.
Trädtroll
 Trots att Bondbeget ligger så nära bostadsområden märkte jag inte av så många människor. Det var inte förrän på slutet som jag stötte på ett annat par geocachare. Jag hade klivit in i buskagen för att leta efter en gömma när jag hörde några andra komma på stigen. Mannen kom in bland buskarna och började leta medan kvinnan stannade på stigen. Det var sandelvan som jag träffade och pratade en stund med. Tillsammans kunde vi logga cachen.
Trädcache
 Cacherna var överlag roliga och välgjorda. Av de sju hittade jag fem. Det var ibland svårt med satellitmottagningen. GPS:en ville inte ge mig någon nolla. Dessutom var de ganska svåra de som jag inte hittade.
Grodcache
 Jag var nöjd med resultatet och återvände till bilen. Eftersom jag löst några mysteriecacher hemma, tänkte jag försöka logga dem också. De fanns inte så långt ifrån Bondberget. Jag tog bilen uppför Järabacken.
Utsikt över Vättern
 Där uppifrån har man en fin utsikt över Vättern. På vägen tillbaka stannade jag på en parkeringsplats för att fotografera. Där fanns en cache men det var riktigt svår så jag trodde mig inte om att hitta den. Det gjorde jag inte heller. Precis där jag nollade låg en död råbock. Det såg inte så trevligt ut så jag åkte vidare.
Skogsstigen
 Men först hade jag vandrat en liten bit inåt skogarna åt Ryttarns mossehållet. Den ena mysten hittade jag aldrig. jag fick inte GPS:en, kartan och verkligheten att stämma. Ledtråden var inte till någon större hjälp heller.
Enorma myrstackar
 Jag fortsatte till den andra som fanns inte så långt bort. I skogen fanns enorma myrstackar, nästan lika höga som jag. Gömman fanns vid en rot inte långt från ett surhål, men jag hittade den.
Björnbärsblom
 På vägen tillbaka gick jag förbi blommande björnbärssnår. jag hoppas det blir mycket bär i år. Blåbär och hallon plockar jag gärna. Kantareller har jag redan plockat.
Övergiven rastplats
 På hemvägen fortsatte jag att plocka lite cacher längs vägen. Några hoppade jag över då de hade lite hög terrängranking. Totalt hittade jag väl 21 cacher på min Jönköpingsresa. Det blev sent innan jag var hemma igen. Men jag kunde sova länge nästa morgon. Det gjorde jag också. Först vaknade jag riktigt tidigt, men jag somnade om och som ända till lunchtid. Det behövde jag verkligen.
Bilcache
På eftermiddagen kom äldste sonen hem med tåget från Malmö. Vi åkte in för att hämta honom, hunden, brorsan och jag. På vägen hem passade vi på att logga TrollLigans nya cache vid Gästisplan. Den är inte lätt att ta på dagtid då många människor passerar förbi. Framåt kvällen i semestertid var det lite lättare.

Äventyren avlöser varandra den här veckan och jag hinner knappt berätta om det ena förrän jag ger mig ut på nästa. Dagens cachingtur till Holsljunga får jag berätta om imorgon om jag orkar efter morgondagens resa till Karlskrona. Vi rör på oss den här veckan.

1 kommentar:

  1. Full fart, må jag säga. Fattar inte hur man kan hitta så många gömmor per dag. Jag är nöjd efter 5-6 stycken... Dessutom har det tagit ordentlig tid att hitta dem. Jkpg verkar vara lite svår geocachingstad... men den har kreativa gömmor.
    C-E börjar semestern på måndag... därför vet jag inte riktigt dag från dag.... men skicka gärna ett meddelande på FB... jag kollar ofta där... så åker jag med om tillfälle bjuds.

    SvaraRadera