tisdag 10 juli 2012

Regntunga skyar och blå bär

Stor blåklocka
 Det är inte så inspirerande att stiga upp, när man hör regnet smattra utanför det halvöppna sovrumsfönstret. Det blev ännu en sen morgon. Men till slut var vi tvungna att kliva upp ur sängen. Frukost, kort rastrunda med hunden och sedan blev det elvakaffe direkt. Vi fick passa på att gå ut mellan skurarna.
Fuchsiaknoppar
 Man kan undra varför det är så jobbigt att sätta igång att städa. När man väl kommer igång, går det ju ganska bra. Idag började jag äntligen att röja i arbetsrummet. Om man inte gör det då och då, svämmar det över. Ett hörn är rensat och jag har börjat sortera alla prylar som är geocachingrelaterade. Man samlar ju på sig en del saker som skulle kunna bli en cache. Lite reservdelar behövs ibland. Ikväll var jag och tittade till en av min gömmor uppe i skogen. Burken fanns kvar, men det som gör den gömman till en rolig sådan var borta. Nu har jag ersatt och limmat fast det. Det blir lite översyn ibland. En annan av mina gömmor hade visst fått gäster. Det fanns ett getingbo i samma stubbe och det är inte kul. En besökare hade flyttat burken till en närliggande stubbe. Där får den ligga kvar för det verkar som om alla hittar dit i alla fall.
Jättedaggkåpa
 Yngste sonen lagade maten idag. Om det är något jag är glad och stolt över, så är det att båda pojkarna är ganska duktiga på att laga mat. Det bådar gott för framtiden. De kommer inte at svälta ihjäl av den anledningen att de inte kan laga mat i alla fall.
Gräset böjer sig för regnet
 Hemglassbilen kom på besök. Takko blev förstås vild och började skälla som en dåre. Det gör han även åt TV-reklamen, men idag var det den riktiga bilen som kom. Vi inhandlade ett litet lager av glassar och provsmakade några. Det duggade fortfarande, men det verkade som om regnet skulle kunna sluta snart.
Dammens näckrosor
 Då gav jag mig ut med kameran för att fotografera näckrosorna i dammen. Jag glömde ju dem igår när jag gick en trädgårdsrunda. Det finns nu ett par utslagna blommor och ganska många knoppar. Den verkar trivas i vår lilla damm.
Dammens drottning
 Sen tog jag en liten runda för att plåta några blommor och blad. Det var gott om vattendroppar på dem. Daggkåpans ludna blad var alldeles prickiga av små vattendroppar. Gräset längs vägen fram hade lagt sig ner av regnet. En del blommor hade också lagt sig som pionerna och blåklockorna.
Dagens bukett
 Jag plockade en liten bukett att sätta på bordet. Ibland glömmer jag att plocka blommor nu när det finns så mycket att plocka in. Det blev röda rosor, pysslingkrage och lite brudslöja.
Blåbärsskogen - var är Putte?
 Ikväll tog jag bilen upp till skogen. jag ville kolla hur långt blåbären har kommit. Jag har hittat lite mogna bär på annat håll. Dessutom passade jag ju som sagt på att serva en av gömmorna. Hunden fick följa med och han blev jätteglad för det. Men han tycker inte det är lika roligt att plocka bär. Vi rör inte på oss tillräckligt då.
Mogna blåbär till kakan
Det fanns en hel del bär, men man kan gärna vänta några dagar så att de mognar lite mer. Det blev en liten hink trots allt. Så när jag kom hem bakade jag två blåbärssockerkakor. men lite sparade jag till frukostyoghurten.

1 kommentar:

  1. Har hört att det blir dåligt med blåbär i år. Är inte så intresserad av dem, plockr men använder inte... knäppt! Lingon hoppas jag på.... hemkokt lingonsylt är bara så gott.....
    Visst glömmer man regnet under den långa tråkiga vintern, då man bara vill ha sommar..... snart längtar jag till höst och skolstart igen.... då spelar inte vädret så stor roll....

    SvaraRadera