torsdag 16 april 2015

Det knoppas i Rannäs


Med matkassen i ena handen och skolväskan på axeln skyndade jag mig in efter dagens arbete. Jag kastar ett öga på magnoliabusken och ser att knopparna börjat skifta färg. Vad trevligt! Snart kommer de vackra blommorna att slå ut och visa sin rätta färg.


Kassar och väskor deponerades i hallen och ut i trädgården fick hunden och kameran följa med. Vi gick en spanartur och hittade några tidiga röda tulpaner.


Den röda backsippan kommer alltid lite före den blå. Det kanske är lite varmare klimat vid husknuten, men jag hoppas de blå visar sig längre fram.


I syrenbuskaget var det också stora svällande knoppar. Några av dem skiftade i lila. Jag hoppas de inte slår ut än. Först måste ju häggen blomma.


När jag plockat upp matvarorna ur kassen och kollat posten, tittade jag ut genom fönstret. Himlen var alldeles mörkblå österut, men solen sken på Rannäs Skattegård. Aprilvädret är verkligen omväxlande. Jag var hemma på lunchen och tog ut hunden en runda eftersom jag jobbar sent på torsdagar och vi hade ett sent möte. Då sken solen på oss. Jag tankade bilen innan hemfärden och kunde känna hur solen värmde mitt ansikte medan bensinen flödade över i tanken. Några timmar senare regnade det när vi skulle gå hem från jobbet.


Det var en lång dag i skolan, men lektionerna flöt på som vanligt. Eleverna jobbade på både med matte, engelska och teknikuppdrag. Vi diskuterade orsak och konsekvenser. Det är intressant att höra deras tankar. En del har lätt för det, medan andra har svårare att se kopplingar och dra slutsatser. Vi får försöka så lite frön i deras skallar som förhoppningsvis gror nån gång och sätter knopp som kan slå ut i full blom i framtiden.


När jag kom hem, var jag hungrig och sugen på köttfärsfyllda paprikor. Så jag satte igång att förbereda denna enkla rätt till oss som kvällsmat. Det var alldeles lagom med ett par halvor.


Hunden vill nog ut en liten runda till. Sedan får det bli en kopp värmande te och nedvarvning i soffan. Imorgon är det fredag igen och sen blir det helg. Veckorna rullar på i rasande fart som de brukar så här på vårkanten. Det gäller att njuta av varje dag för allt förändras så snabbt.1 kommentar:

  1. Det är allt roligt när fröna slår rot i elevernas hjärnor och börjar producera det ena skottet efter det andra. Alla skott är roliga att upptäcka, och kanske allra mest de små. Vår klass är med i något som heter vårförsöket, ett forskningsprojekt från SLU som sker genom skolklasser. Det gäller att följa lövsprickningen hos björk, asp, rönn, lönn, ek... och rapportera in detta. ( Höstförsöket gäller lövfällning) Vi gjorde första vårkollen idag. Bara en av björkarna hade kommit till första stadiet av sin lövsprickning. Kommer värmen, så får vi kolla minst varannan dag. Lungörten blommar galet mycket i år. I morgon ska jag påbörja ett årligt återkommande krig.... vilket brukar sluta i status quo.... kirskålskriget. Ha en bra helg!

    SvaraRadera