lördag 18 april 2015

Engagement Party


Det är inte varje dag man blir bjuden på förlovningsfest. Choffe, yngsta kusinen till pojkarna på min sida, hade förlovat sig med sin Amelie och bjöd oss alla på fest.


Släkt från när och fjärran samlades i lokalen i kvarteret Skatan. Vi bjöds på smörgåstårtor som Amelies mamma hade gjort.


Alla vi syskon var på plats med eller utan respektive. Mamma ville gärna men vågade inte ge sig ut bland så mycket folk. Hon får ju inte bli smittad av oss andra nu om det ska bli någon operation.


Presenter hade vi med oss. Från oss fick det förlovade paret en stekgryta med underlägg så att de kan servera älggryta och andra läckerheter.


Vi hurrade för de nyförlovade och beundrade deras presenter. Sen pratade vi försås om en hel del annat som det brukar vara när vi träffas i släkten.


Det var bara tre kusiner med. Äldste sonen kom med tåget från Växjö vid lunchtid. Maken hämtade honom så han hann vara hemma en stund i Rannäs innan vi åkte till stan. Sen fick han lift med min bror tillbaka till Växjö. Så det blev en kort visit.


Choffe har fått lägenhet alldeles i närheten av föräldrarna. Vi gick husesyn innan vi åkte hem till vårt.


Chokladtårta och kaffe serverades också. Tårtan smakade som min mammas hemkokta karameller. Det var åter igen Amelies mamma som bakat.


Vi åkte hemåt i det fina vädret. Solen har strålat hela dagen, men det är lite kyligt i luften särskilt när det blåser. Vi var lite sugna på en mc-tur, men det skulle snart bli kallare för klockan led mot kväll. Vi handlade lite lördagsgodis och åkte hem till hunden.

1 kommentar:

  1. Kul för släkten att träffas....... Funderar på om vi hade förlovningskalas på vår tid. Näää, tror inte det. Och inte heller bröllopsfest, då vi fixade detta med "äkta stånd" snabbt en fredagsförmiddag med inlånade vittnen. Dottern vår ( J) blev "likadan". Skickade ett meddelande från London dec 2013 att de förlovat sig... och så gifte de sig alldeles för sig själva i oktober året efter. Man är olika. Vill ha det olika. Det tycker jag är så jättebra!

    SvaraRadera