söndag 5 april 2015

Ljussken i Havridamörkret


När klockan närmade sig 20.00, satt jag i bilen på väg mot Havrida. Solen hade precis gått ned. Det var det jag väntat på. Igår frågade jag klokare och pjf70 om de ville följa med på lite mörkercaching. De hakade på och föreslog den här kvällen. Vi lade ut en liten blänkare i Geocaching Finnveden på Facebook. Den uppmärksammades av Sandhäll och hon skulle ta med sig maken och Vannapanna och ansluta till gänget. Vi hade stämt möte kl. 20 vid parkeringskoordinaterna till reflexgömman.
 *Tack*för*100*%*FP*3m↑*2014*


Det var en fin kväll för kvällscaching. Det var inte så kallt som utlovats och inget regn men det hade de lovat att vi skulle slippa. När jag kom till parkeringen, stod det redan två bilar på platsen, men det syntes inte till några människor. Jag väntade lite och snart hörde jag röster. Precis som jag trodde hade de letat upp en av de andra gömmorna, som jag redan loggat vid eventet för ett tag sedan. Vi gav oss av i samlad tropp längs reflexstigen.


De små lysande punkterna syntes i ficklampornas sken trots att det inte var riktigt mörkt. Men det blev ju allt mörkare ju längre tiden led. Vi passerade en annan gömma som de andra passade på att logga när vi ändå gick förbi.


Vägarna och stigarna här börjar faktiskt kännas lite hemtama nu. Jag har ju varit här några gånger, senast vid kvällseventet med lägereld. Vi passerade även den platsen och såg att det hänt saker sen sist. Det händer visst något hela tiden här.


Vi fortsatte i reflexspåret som förde oss närmare och närmare nästa delsteg. Vi skulle hålla utkik efter en plats med många reflexer. Det såg faktiskt ut som om en hel svärm eldflugor samlats på samma plats. Jag hittade ledtråden till nästa startpunkt och snart var vi igång längs spåret igen.


Kameran meddelade plötsligt att batteriet var urladdat. Så resten av rundan fick mobilkameran tjänstgöra. Fast här lånar en bild från Sandhälls logg. Vi traskade på i ett långt led under glatt samspråk. Det är alltid trevligt med sällskap när man är ute och geocachar.


Efter ytterligare en stadig promenad genom skogen hittade vi de stora slutreflexerna som även avslöjade fina siffror till finalgömmans koordinater. Det var en bit att gå men det var betydligt närmare att gå tillbaka till bilarna och köra lite närmare. Så det gjorde vi. Jag fick lift med klokare och pjf70. Framme vid finalen hittade vi snabbt den finfina gömman och kunde signera loggen. Sen tackade vi varandra för bra samarbete. Jag fick skjuts tillbaka till min bil som väntade på parkeringen. Sen var det gott att efter drygt en timme vände hemåt igen till en kopp te och några varma minibaguetter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar