måndag 20 april 2015

Kompisar och kollegor


Det var nästan sommarvärme därute idag. Ljumma vindar och solsken mötte mig när jag kom ut från skolan efter en studiedag med kollegorna. Jag åkte hem och kastade som vanligt ett öga mot magnolian när jag passerade. Nu är de första knopparna på väg att slå ut.


Det var skönt ute igår också. Fast jag var trött och tog en vilodag. Men hundpromenaderna får man inte hoppa över. Vi gick som vanligt över kullen och ut mot grusvägen. Jag såg ju någon komma på vägen, men det gjorde inte Takko.


Vi stannade och plötsligt fick Takko syn på en främling, som svängde in på stigen och sprang snabbt mot oss på sina korta ben. Sen fick han också syn på oss och tvärstannade. Husse kom en bit efter. Hur ska det här gå tänkte jag? Takko brukar inte gilla andra hanhundar.


Men det gick jättebra. De var båda nyfikna på varandra och hoppade runt och lekte med varann. Det är ju inte helt fel med en ny lekkompis. Husse kom också fram och presenterade sig och sin hund, som hette Oskar och var en Jack Russell. Vad husse hette fick jag inte kläm på men jag fick veta var de bor och jag förstod att han nog kom från Tyskland. Vi pratade en kort stund medan hundarna lekte. Sen gick de vidare och vi fortsatte vår runda.


Idag träffade jag inga elever. Vi hade studiedag på skolan så jag träffade mina kompisar kollegorna i stället. Från början skulle vi åkt på studiebesök, men efter en del tråkiga besked kände vi inte att vi ville åka dit. Det fanns viktigare saker att göra på hemmaplan. Därför samlades vi på skolan under ledning av en konsult. Vi fick hjälp att se på vår situation just nu, men även att blicka framåt. En av gruppövningarna var att skriva en löpsedel som skulle handla om hur vi ville att vår skola lyftas fram och beskrivas i framtiden.

Vi är ett sammansvetsat gäng kollegor, som verkligen bryr oss om varandra. Vi har roligt tillsammans och är kompisar. Vi är dessutom starka och drivande människor, som kanske inte alltid är så lätta att leda. Vi försöker hitta lösningar på allt, men vi känner oss ibland ganska frustrerade över vår arbetssituation just nu. Det finns många problem och vi saknar ledning. Jag hoppas att den här studiedagen kan bli en början på något bättre. Det finns i alla fall förutsättningar för det.


När jag kom hem, var det skönt att gå en långpromenad med hunden i det vackra vädret. Nu blommar vitsipporna för fullt och fåglarna sjunger. Vi hörde bofinken och koltrasten. Citronfjärilarna fladdrade runt mellan buskarna. Det är en härlig tid. Många har sett huggormar, men det har inte vi gjort. Jag hoppas vi slipper dessa krälande djur som får hjärtat att hoppa över några slag när man får syn på dem. De hör inte till mina favoritdjur i alla fall.


På kvällarna flyger fladdermössen över gården. Igår kväll var det en som flög runt omkring oss när hunden och jag var ute på den sista rundan för dagen. Det är många som tycker de är otrevliga, men hellre en flock fladdermöss i luften än en huggorm på vägen. Nu väntar vi bara på att sädesärlorna ska visa sig. De brukar komma kring den 10:e men jag har inte sett någon än.

1 kommentar:

  1. Låter jobbigt på skolan. Vi har väl också lite problem med vår ledning. Har varit många under årens lopp. Får utstå så mycket kritik från vissa av oss, så jag förstår a tt de inte orkar. Alla är ju människor och måste respekteras. Att leda är inte lätt, speciellt inte innan man blivit "varm i kläderna".
    Våra sädesärlor landande i lördags då vi satt på altanen och fikade. Känns alltid trevlig! Ha en fortsatt bra vecka!

    SvaraRadera