söndag 26 april 2015

Halmstad CITO 2015


Den här helgen var det stort event i Lidköping med omnejd. Egentligen var det tre olika event. Jag ville åka på detta redan förra året men då gick det inte. I år hade hoppades jag länge på att allt skulle klaffa, men jag insåg ganska snart att vid den här tiden på året orkar jag inte med så stora evenemang. I stället åkte jag till ett lite mindre event i Halmstad.


Hela helgen fanns det många CITO-event att besöka eftersom det är CITO-helg för geocachare övver hela världen. Det innebär att vi ger oss ut och plockar skräp. Om man deltog i ett CITO-event den här helgen, skulle man få en souvenir. Det brukar vara så varje år.


Det var ingen som ville eller kunde haka på, när jag åkte. Jag fick åka själv, men det gjorde inte så mycket för jag känner ju några i Halmstad. Jag kom en halvtimma efter starttiden, men det kunde väl vara ursäktat med min resväg. Jag fick låna en gripklo av Danne100 som höll i eventet. Med den i ena handen och plastsäcken i den andra började jag städa på Östra stranden. Vi fick ihop ett antal säckar.


Sen blev vi bjudna på krov med bröd. Danne hade fixat sponsorer som skänkt både korv och priser. Medan korvarna svettades på grillen pratade jag med de andra deltagarna. De flesta kom från Halmstad men några hade kommit från Skåne.


 Korven satt fint när den blivit genomvarm. Vi blev väl också lite varma av skräpplockningen. Vädret var hyfsat, molnigt men än så länge inget regn.


Det är trevligt att få ansikten på en del cachare som man bara sett i loggar. Mixan123 har jag sett på event tidigare, men Muvve har jag inte träffat. Han håller till i våra trakter ibland och har lagt ut några gömmor när han rattat sin lastbil i de här trakterna också.


Efter eventet började det plinga i alla telefoner. Det var nya gömmor som publicerades. En av dem var en tradd till minne av eventet, mende andra var mystar. Vi gick hela eventsgänget i samlad tropp och loggade tradden som FTF. Petröret satt lite långt in så jag fick plocka fram mitt teleskopverktyg med magnet. Senvar det inga problem att logga.


Vid eventsplatsen tunnades det ut. Vi hade en fin utsikt över Laholmsbukten. Det blommade i träden och även på marken .


Nässlorna var riktigt stora och klara att plockas, men jag avstod. Jag väntar tills de är klara här hemma. Sen ska det bli nässelsoppa med ägghalvor.


Jag brydde mig inte om att försöka lösa mystarna, men det gjorde de andra. Jag sparar dem till en annan gång. Det stod ett gäng på parkeringen och googlade i sina telefoner. Sen försvann de på FTF-jakt. En senkommen eventsdeltagare dök upp när nästan alla lämnat platsen. Hon var i stan därför att barnen var på nån idrottstävling. Under tiden letade hon upp burkar.


Innan jag lämnade området hakade jag på några andra som tänkte logga en närbelägen cache. CO var eventsanordnaren och han bistod med både stege och skruvmejslar. Snart var gömman loggad av oss alla.


Innan jakten började var det lotteridragning. Det fanns som sagt lite vinster att hämta. Jag lyckades knipa en av vinstlotterna. Jag fick en kupong på McDonald´s och ett presentkort med rabatt på Geocachen.se.


Hamburgaren passade jag på att lösa ut lite senare när jag blivit hungrig efter en burkrunda. Presentkortet får jag ta senare.


Loggboken bestod av en tjock ekplanka som vi skrev på. Jag lämnade eventsområdet och drog mig neråt Östra stranden för att logga lite burkar när jag ändå var här, men det berättar jag om i ett eget inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar