onsdag 15 april 2015

Så olika det kan vara


I april brukar ju vädret vara känt för att vara opålitligt och omväxlande. Den ena dagen kan vara solig och varm medan nästa är kall, blåsig och regnig. Idag var det verkligen regnigt och kallt. Vi gick inte ut mer än nödvändigt. Inte ens hunden ville ut. Nu var det inte bara vädret som var anledningen för mig till att hålla mig inomhus. Jag kände en begynnande huvudvärk redan igår kväll och nattens sömn var inte god. Därför vaknade jag med sprängande huvudvärk igen. Så olika det kan vara med hälsan också. Vissa dagar orkar man hur mycket som helst och andra ingenting.


Igår eftermiddag gick hunden och jag vår vanliga runda. Då var både vädret och vi på hyfsat humör. Längs Moenvägen har jag ju ett antal geocacher. En av dem kallas Hundrundan/Dogwalk och är en av mina tidigare gömmor. För ett år sedan försvann burken spårlöst. Jag tänkt att det var nog något djur som släpat iväg med den. Jag placerade ut en ny burk i stället för den gamla och flyttade gömman några meter. Igår hittade jag den gamla burken på marken. Den låg säkert 40-50 meter från det gamla stället på andra sidan Moenvägen. Vi vek av in på en knappt skönjbar traktorväg och då såg jag något som jag trodde var skräp. När jag böjde mig ner och kollade upptäckte jag att det var min gamla burk. Den visade tydliga tecken på bitmärken så min gissning om ett djur var nog inte helt fel. Det var väl förmodligen Mickel Räv som varit framme.


Ikväll skulle jag gått på en samling i Missionskyrkan var det tänkt, men huvudvärken ville inte riktigt släppa så jag fick stanna hemma. Maken var där och fixade ljudet. Vi hade besök av en f.d. häxa som berättade om sitt liv. Det hade varit intressant att höra henne. Även här ser vi så olika på saker och ting. På Facebook var det någon som förfasade sig över den här samling. Det var i en lokal grupp vars syfte är att lyfta fram gemensakp och tolerans. Därför, tycker jag, att det är allvarligt att man så snabbt dömer ut något som man egentligen inte vet så mycket om. Den som skrev hade, som det verkade, bara sett en annons om samlingen, men ropade genast om häxjakt och intolerans. Tyvärr verkar det vara svårt det här med tolerans. Vi ser så olika på saker och människor, åsikter och händelser. Det är så lätt att göra sitt eget till norm. Det är lättare att prata om tolerans och åsiktsfrihet än att verkligen visa det.


I stället för att gå på föreläsning fick jag vila hemma i soffan. Huvudvärken har avtagit så sakta, men det blev inte mycket gjort. I stället för soppa i kyrkan fick det bli te och en macka med kaviar och banan. Det är en klassiker här hos oss. Under kvällen plingade det i mobilen flera gånger, men de flesta nypublicerade gömmor fanns en bit bort. Dem behövde jag inte bry mig om. Sen kom det en ny bara 6,4 km bort fågelvägen, men det hade varit längre sträcka att åka med bil. Det fanns andra som hade kortare väg dit och den loggades ganska snabbt. Jag får vänta på en annan gömma om jag ska lyckas få en FTF även den här månaden. Halva månaden är ju kvar. Så olika vi ser på detta med FTF-jakter också. En del bryr sig inte alls. Andra kan åka långa sträckor för en ny gömma. Jag hör nog till mittemellangruppen. Det kan vara kul att jaga en FTF, men jag åker inte på allt. Gömmorna finns oftast kvar och då har jag något att logga kommande dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar