måndag 27 april 2015

Vackra vårliga dagar


När solen skiner är det härligt just nu. Då ger vi oss gärna ut på skogspromenader både Takko och jag. Idag gick vi förbi ett ställe där det brukar finnas styvmorsvioler. Några exemplar hade slagit ut mitt bland nagelörten och lavarna på stenhällarna. De är så vackra violerna och den lilla minimalistiska nagelörten är så spännande.


De vilda gullvivorna var kvar bland stenarna men det fanns inte så många i år. Det kanske kommer fler. Det får vi hoppas på.


Blåsipporna har inte gett upp än. De tävlar med alla vitsipporna i blomprakt och målar kullen i vitt och blått.


De första maskrosorna har också anlänt. De är populära hos insekterna i alla fall även vi har lite blandade känslor inför dessa gula solar.


Nu när de röda backsipporna blommat över kommer de blå i sin ludna prakt. Det kanske ar dags att besöka ett ställe inte så långt borta där det brukar finnas vilda exemplar.


Igår var också en härlig vårdag. Den började för vår del med tillsmmansgudsjänst i Missionskyrkan. Vi hade en barnkör från Värnamo på besök. Dockan Bea hade gömt sig i en väska för att få följa med. Hon tyckte att vi såg lite läska ut, men det ordnade sig när hon lärde känna oss i Forsheda lite mera. Det obekanta är gärna lite läskigt. Temat för gudtjänsten var trygghet och kärlek.


Efter gudstjänsten åkte vi hem och lagade lite mat till oss. Vi gjorde det enkelt och grillade ett par grillskivor som avnjöts med potatissallad och lite grönsaker. Sen åkte vi iväg till Lundsbo. jag ville kolla upp lite inför nästa söndag då det blir event vid Lundsbo.


Maken och hunden följde med fast de kanske inte var så intresserade av vad jag hittade på. De fick njuta av vårvädret och en skön promenad.Bokarna har börjat slå ut så smått. Det är inte alla men några hade fått en del skira ljusgröna blad. Till nästa helg kanske det blir ännu grönare i bokskogen.


Jag tog mig upp till utsikten vid rastplatsen och satt där en stund och vilade. Det fanns några andra besökare, men det verkar inte som om så många hittat hit än.


Maken och hunden tröttnade efter en stund. Dessutom rann ögonen av allt pollen som flyger runt i luften nu. Björkarna har väl en topp nu. Det är tur att inte jag har ont av pollenallergi.


Mitt i skogen hittade  några murklor. Man tänker inte på att de kommer så här tidigt på året långt innan alla andra svampar. Plötsligt föll blicken på den mörka klumpen och sen såg jag fler och fler.


Harsyran hade fått små vita blommor med kronblad så tunna som fjärilsvingar. Först trodde jag det var vitsippor i gräset men det var det inte. När vi kom hem efter dagens utflykt, var jag ganska trött.Det hettade lite i ansiktet och det var skönt att vila en stund innan jag avslutade helgen med den sedvanliga rundringningen till pojkarna. De hade det bra även om det hade regnat hos dem.

1 kommentar:

  1. Ska bli en upplevelse att få vandra i den fina bokskogen på söndag. Vi är ju inte så bortskämda med sådan. Fantasiska bilder din lilla kamera tar. Misslyckas den aldrig????

    SvaraRadera