måndag 2 april 2012

Event i Halmstad

Geocachare i skogen
Så var det dags för ett geocchingevent i Halmstad. Jag anmälde mig för ett tag sedan och nu var det dags. Mina cachingkompisar var redan på plats hos släktingar, men jag åkte ner på förmiddagen. Maken var på hajk med tonåringarna och hunden fick stanna hemma. Jag lyckades ju ordna en hundvakt. På vägen stannade jag vid länsgränsen och letade reda på en cache, men det var allt det blev på resan dit.
Hela teamet loggar Kalhygget tillsammans med några andra cachare
Eventets koordinater ledde mig till Ön:s friluftsområde strax utanför Halmstad vid väg 25. Katrin och Fredrik var redan där. Tess nosade reda på mig. Jag tog en liten fika vid bilen innan vi gav oss ut på en tipsrunda. Den gick runt sjön och var ca 2,5 km lång. Alla frågor handlade om geocaching och det blev många gissningar. Det var bara sista frågan jag kunde helt säkert. På slutet av rundan hittade vi en gammal cache som vi loggade. Senare skulle det släppas ett antal nya cacher.
Grillplatsen på Ön
Tillbaka vid grillplatsen fanns det grillkorv och trevliga geocachare från olika håll att prata med. De flesta är män och gärna medelålders och uppåt. Men här fanns några kvinnor och även några yngre killar. Det är kul att olika åldrar kan mötas och geocacha ihop. Vi fick ansikten på några alias som vi stött på i loggarna även hemomkring.
Prisutdelning
Innan de nya cacherna släpptes, blev det prisutdelning. Det blev inga priser i tipsrundan för oss, som bara gissat och inte googlat fram några svar. Katrin vann ett geocoin i lotteriet i alla fall. Därefter delades de nya cacherna ut på papper. Där hittade vi beskrivningar och koordinater. I och med det försvann alla åt olika håll. En del stötte vi på ute i skogen lite senare, men de flesta såg vi inte mer.
Jakten har börjat
Vi stannade till och letade reda på närmsta gömman som var vid grillplatsen där vi befann oss. Det blev en FTF som vi var många att dela på. En FTF till lyckades vi ta ute i skogen. De första gömmorna gick vi till längs sjön. Sedan tog vi bilen ut i skogarna runtomkring. Totalt hittade vi 10 av de nya cacherna.
Timber! - Halmstads äldsta gömma
Under tipsrundan lärde vi oss att Halmstads äldsta aktiva geocache heter Timber! Den fanns i närheten och det är klart att vi inte kan gå förbi en sådan gammal ärevördig cache utan att logga den.
Kreativ gömma
Det fanns många roliga gömmor ute i skogen. På flera ställen hade motorsågen fått jobba. Det blev lite annorlunda gömmor som är roliga att leta reda på.
En cache uppe i trädet
Påhittiga cachare fixar den också
En gömma fanns uppe i ett träd. Den hängde i ett utdragbart måttband så med hjälp av ett redskap som vi hittade i omgivningen kunde vi dra ner cachen och logga den. Man får vara lite påhittig om man ska kunna ta alla kreativa gömmor. 

När vi blivit nöjda med de fynd vi gjort och hungriga, åkte vi in till Max i Halmstad och köpte oss en hamburgare. Den smakade gott efter en dag i skogen. Men än var vi inte nöjda med antalet fynd. Katrin ville logga några till för att komma upp i 600 cacher. Jag hade lite längre till 500, men ville gärna nå dit vid det här tillfället. Jag hade nämligen sett ut en lämplig gömma att ha som nr 500 och den fanns på hemvägen. 
Hur länge är nya bestämmelser nya?
Vi körde till Snöstorp och tog några där. Fortsatte sedan uppåt längs Fylleån. Vi hittade en rolig skylt på ett ställe, men den cachen som fanns där hoppade vi över i mörkret. Vi kom i alla fall upp till de 21 cacher som Katrin behövde för dagen. Då var vi nästan vid Ön där min bil stod kvar och väntade på mig. De andra åkte tillbaka till Halmstad och jag fortsatte hemåt. 
Earth Hour hade infallit, men jag vågade inte släcka bilens lampor. Det blev så mörkt då. Dessutom måste jag använda ficklampan för att hitta cacherna i mörkret. Jag behövde 10 till för att kunna logga min 500:e. I Simlångsdalen kan man följa Inlandstrailen. Längs den är det tätt mellan cacherna. Här borde jag kunna hitta några stycken. Jag hoppade över några och letade mest efter de lätta gömmorna som satt i vägskyltar och broräcken. De är enkla att hitta även på natten.
Den 500:e cachen blev den utsedda Stolpodlingen vid Simlångsdalen. Jag tyckte det kunde vara en lämplig gömma för en sådan milstolpe som 500 hittade cacher. Om jag inte haft GPS:en, hade det varit svårt att se stolparna i mörkret. Jag körde förbi därför att jag inte hittade någon parkeringsplats i närheten. jag fick parkera ca 450 m ifrån och gå tillbaka längs en cykelväg. Väl framme vid stolpodlingen var det inte så svårt att hitta gömman. Jag har åkt förbi stället många gånger och det ser verkligen ut som om de odlar stolpar här. Det gör de ju inte, men de testar olika impergneringar av stolpar.

Sedan åkte jag hemåt genom skogarna. Jag såg två harar, ett rådjur och en räv. Klockan var mycket när jag kom hem, trött men nöjd med dagen. Igår sov jag länge. Jag vaknade ganska tidigt men hade riktigt ont i huvudet och mådde lite illa. Jag trodde det berodde på trötthet, men det visade sig sedan att jag åkt på någon sorts spysjuka. Jag fick inte behålla varken frukost eller lunch och låg mest på soffan hela dagen. På kvällen lyckades jag få behålla lite te och en banan. Då var väl värsta pärsen över. Idag känner jag mig mycket bättre, men lite matt är jag. Det var skönt att slippa gå till jobbet. Jag har ju påsklov. Trädgårdsarbetet får dock anstå. I morse var det snö på marken.

1 kommentar:

  1. Skönt att du snabbt kryade på dej. Annars låter det nästan som överansträngning.... det är ju inga korta dagar du ger dig själv. Ha ett bra lov!

    SvaraRadera